© Christophe Raynaud de Lage

Interview Volkskrant met Carolina Bianchi over Cadela Força - Capítulo I: A noiva e o boa noite cinderela.

De Volkskrant ging in gesprek met Carolina Bianchi over haar internationaal geprezen voorstelling Cadela Força - Chapter I: The Bride And The Good Night, Cinderella. In dit eerste hoofdstuk van de trilogie, gaat Bianchi in op het onbespreekbare bij geweld tegen vrouwen.

''Ik wil in navolging van vrouwelijke voorgangers, die geweld tegen vrouwen in confronterende performances met het eigen lichaam hebben aangekaart, een krachtige theaterdaad stellen. De sluimertoestand tussen slaap en dood roept beelden, verhalen en associaties op, zoals met beroemde schilderijen van belaagd naakt.

Bianchi wil zich hard maken voor het delen van verhalen over geweld tegen vrouwen, mede om te ontdekken welke hardnekkige verhalen telkens terugkeren over ‘machtswellust’, ‘bezitsdrang’ en ‘de brute omgang met vrouwenvlees’. Zelf was ze ook slachtoffer van een verkrachting onder invloed van een verkrachtingsdrug, maar dat trauma, zegt ze, vormt niet het vertrekpunt van deze trilogie, al zitten haar herinneringen aan ‘die afdaling in de hel’ zeker verwerkt in de symboliek van de enscenering.''

Lees het volledige interview hier.

Cadela Força - Chapter I is een productie van Carolina Bianchi y Cara de Cavalo & Metro Gestão Cultural in coproductie met Frascati Producties. Deze performance gaat vandaag donderdag 28 september in première in Frascati en is daarna te zien t/m zaterdag 30 september. 

Op vrijdag 29 september is er voorafgaand een voorgesprek met o.a. Carolina Bianchi en Francesca Lazzeri (dramaturg bij Frascati).

  • do 28 sep ’23
   19:30
   NL Première
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1
  • vr 29 sep ’23
   19:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1
  • za 30 sep ’23
   19:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1