Eva Roefs

Carolina Bianchi

Maker

Carolina Bianchi is een Braziliaanse theatermaker, performer en schrijver, gevestigd in Amsterdam en in 2022 afgestudeerd aan het DAS Theatre Master. Carolina is sinds 2023 verbonden aan Frascati Producties. Haar werk beweegt tussen theater en performance, waarbij theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Haar voorstellingen vertrekken vanuit een crisisperspectief en spreken over gender, seksueel geweld en kunstgeschiedenis - soms gebaseerd op persoonlijke en/of historische gebeurtenissen.  

Biografie

Carolina gebruikt voor haar zintuiglijke, uitgesproken en compromisloze voorstellingen een combinatie van referenties uit literatuur, nieuws, film en schilderkunst en is altijd op zoek naar een voortdurende confrontatie met alles wat een absolute waarheid lijkt te zijn. In haar voorstellingen vertaalt zij complexe sociale en politieke kwesties naar zeer toegankelijk materiaal wat een breed publiek op een fysiek en intuïtief niveau direct aanspreekt.  

De Braziliaanse is lid van het collectief CARA DE CAVALO (Horse's Face) uit São Paulo, waarmee ze o.a. creëerde: O Tremor Magnífico (De Magnificent Tremor) - 2020, LOBO (Wolf) - 2018, de openluchtvoorstelling Quiero hacer el amor (Ik wil de liefde bedrijven) - 2017 en de lecture performance Mata-me de Prazer (Dood me met Plezier)

CADELA FORÇA (Bitch Strength)

Carolina ontwikkelt momenteel bij Frascati Producties het project CADELA FORÇA (Bitch Strength). Het gehele project bestaat uit een drieluik die een Danteske helse cirkel vormt rondom verhalen over vrouwenmoorden van de jaren '90 tot nu, over de problematiek van het documenteren van een verkrachting en het broederschap tussen mannelijke cis-personen als onderdeel van een taalsysteem dat geweld tegen vrouwen in stand houdt. 

In alle stukken van de trilogie verschijnen theater en performance als mogelijke media voor Carolina om over deze verhalen van extreem geweld te kunnen praten. Deze eerste voorstelling binnen het drieluik CADELA FORÇA wordt ondersteund door residenties bij Frascati Producties, Central Elétrica- Porto/PT, Pride Festival Belgrado/Servië en Próximamente /KVS - Brussel/België.

Cadela Força - Capítulo 1: A noiva e o boa noite cinderela / Chapter 1: The Bride And The *Good Night, Cinderella ging op 6 juli op het Avignon Festival in première. Donderdag 28 september is de Nederlandse première in Frascati. 

In de pers

Frascati Producties