© Christophe Raynaud de Lage

In gesprek met Carolina Bianchi en Carolina Mendonça

Carolina Bianchi
vr 29 sep ’23 15:00
Kakofonische praktijken - Verbinding door verschillen.
vr 29 sep ’23
15:00
 • vr 29 sep ’23
  15:00
  VOORGESPREK
  Frascati, Amsterdam
  Het Verbond

Op vrijdag 29 september 2023 om 15.00 modereert Francesca Lazzeri (dramaturg bij Frascati) een gesprek tussen Carolina Bianchi en Carolina Mendonça over hun werk en de vragen die opkomen als we door middel van theater en performance onderwerpen als geweld aan de orde stellen.

In de afgelopen jaren onderzochten beide kunstenaars hoe ze door middel van hun performance- en theaterwerk een dialoog over seksueel geweld in een private en publieke context kunnen aangaan. Vanuit een feministisch perspectief observeerden zij de sporen van persoonlijke en collectieve geweldservaringen in hun lichamen en in sociale interacties. Met hun werk proberen ze ondersteunende structuren en communicatiepraktijken voor de toekomst te bedenken die tegelijkertijd kwetsbaar, krachtgevend en fragiel zijn.

Bianchi en Mendonça verkiezen ondoorzichtigheid boven helderheid en veelvoud boven homogeniteit. Ze luisteren naar de verscheidenheid en dissonantie van verhalen over geweld zonder overhaast tot een conclusie of een algemeen begrip te willen komen. Hun werken Cadela Força en Zones of Resplendence maken deel uit van een grotere poging het gesprek met het publiek aan te gaan.

Beperkt aantal plaatsen

We nodigen studenten, theaterprofessionals en alle geïnteresseerden uit om het gesprek bij te wonen. Dit voorgesprek is gratis toegankelijk, maar er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom vragen we je om via de ticketknop online je ticket te bestellen. Dit geeft je toegang tot het voorgesprek met Carolina Bianchi en Carolina Mendonça, gemodereerd door Francesca Lazzeri in Frascati Verbond (Nes 71, Amsterdam) op 29 september 2023, om 15:00 uur.

Tickets voor de performance Cadela Força - Capítulo 1: A noiva e o boa noite cinderela / Chapter 1: The Bride And The *Good Night, Cinderella op 28, 29 of 30 september om 20:30 in Frascati 1 (Nes 63) koop je hier.

 • Duur: 60 min.
 • Locatie: Het Verbond, Nes 71
 • Tijdens het gesprek worden camaopnames van de sprekers gemaakt. Je kan vooraf het gesprek aangeven als je niet in beeld wilt komen.