The Polish Project part 1

Maria Magdalena Kozłowska (PL) in coproductie met Frascati Producties
vr 24 mei ’24 en za 25 mei ’24
Verborgen verhalen over de dagelijkse sleur van arbeid.
vr 24 mei ’24
en
za 25 mei ’24

The Polish Project is een thought-provoking performance die de ervaringen van Poolse arbeidsmigranten en de mix van fysieke en artistieke arbeid onderzoekt.

Onder leiding van de Poolse maker Maria Magdalena Kozłowska, combineert deze productie opera, choreografie en documentaire elementen voor een diepgaande verkenning van identiteit en werkcultuur.

In ons leven, waarin werk vaak centraal staat, belicht The Polish Project de realiteit van mensen wiens leven draait om arbeid. Ondanks toenemende gesprekken over werk-privébalans en de behoefte aan verandering, blijven veel arbeidsmigranten vastzitten in de dagelijkse sleur. Met meer dan 220.000 Poolse migranten in Nederland, blijven hun verhalen vaak onzichtbaar voor de rest van de samenleving. Door de artistieke lens van Maria Magdalena word je uitgedaagd om je perceptie van arbeid en productiviteit te heroverwegen. Ontdek de verborgen verhalen van migrantenarbeiders en de complexiteit van hedendaagse arbeid.

The Polish Project part 2 staat gepland voor 2025.

Onderdeel van

Over Maria Magdalena Kozłowska

Regisseur, zangeres en performer Maria Magdalena Kozłowska (PL/NL) verkent in haar werk het verbindende en revolutionaire potentieel van de menselijke stem. Met klassieke zang, muziek, video, beeldende kunst en live performance maakt zij voorstellingen en interventies die een brug slaan tussen individu en maatschappij, traditie en transitie, verleden, heden en toekomst.

Bij Frascati Producties maakte ze de voorstellingen COMMUNE (2021) en Dead Skin (2022).

 

concept, regisseur, zang Maria Magdalena Kozłowska muziek Tamer Wajda decorontwerp en 3D-visuals Jan Tomza-Osiecki uitvoering Maja Grzelka, Maria Magdalena Kozłowska e.a kostuums Alicja Wysocka productie Naomi Russell, Camie Karstanje coproductie espaço agora now, Frascati Producties met steun van Ammodo, Museum Boijmans Van Beuningen