Club Lam schijnt licht op genderongelijkheid in de zorg met Maankoningin

Deze week, van donderdag 21 t/m zaterdag 23 december, is Club Lam terug in huis met Maankoningin. Eerder stonden zij al in Frascati met Rubens meisjes en Lolita, waar zij lovende recensies voor ontvingen.

 

In dit nieuwe stuk van het feministische theatergezelschap vertellen zij het verhaal van Maria Theresia van Oostenrijk, de echtgenote van de ‘Zonnekoning’, die sterft aan de gevolgen van een onbehandelde tumor. Het is namelijk zo dat de artsen niet weten hoe zij die moeten behandelen, de gezondheidszorg is immers ingesteld op het mannelijke lichaam. Maankoningin is een voorstelling over de gezondheidszorg, vriendschap, spiritualiteit en het hiernamaals.

Nagesprekken: generongelijkheid in de gezondheidszorg

Om verder over de thematiek in gesprek te gaan, praat Club Lam na de voorstelling op donderdag 21 en vrijdag 22 december met artsen, experts en ervaringsdeskundigen over het thema genderongelijkheid in de gezondheidszorg.

Op donderdag 21 december gaat de productieleider van Maankoningin, Marieke Schiphorst, in gesprek met Ester Bertholet over ongelijkheid binnen de ouderenzorg. Vrijdag 22 december gaat zij met Mirjam Kaijer van Voices for Women in gesprek. Waarom is er zoveel ongelijkheid en wat is ervoor nodig om het systeem te veranderen? En waarom weten we zo weinig van het vrouwenlichaam?

De gesprekken zijn gratis bij te wonen en wordt opgenomen. De opname vind je na afloop terug in hun podcast serie: Club Lam Talk.

Club X-MAS

Zaterdag 23 december luiden we feestelijk met Club Lam de kerstvakantie in. Met Club Lam achter de draaitafel wordt het café na afloop van de voorstelling omgetoverd tot Club X-MAS. Verwacht veel kerstballen, gezelligheid en een singalong van al je favoriete kerstnummers. Gratis entree voor iedereen!

  • wo 20 dec ’23
   20:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1
  • do 21 dec ’23
   20:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1
  • vr 22 dec ’23
   20:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1
  • za 23 dec ’23
   20:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1