© Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis

Rubens Meisjes

Club Lam
di 10 jan ’23 - do 12 jan ’23
Over vergeten muzes, niet erkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.
di 10 jan ’23
-
do 12 jan ’23

In Rubens Meisjes, de nieuwste voorstelling van Club Lam, wachten drie twistende naaktmodellen om geportretteerd te worden. Het vierde model, Suada, laat echter op zich wachten. Wanneer de vrouwen na verloop van tijd de gruwelijke reden van haar afwezigheid ontdekken, maakt de onenigheid tussen hen ruimte voor toenadering.

Rubens Meisjes stelt de esthetiek van het feminiene aan de kaak en onderzoekt de rol van kunst in de objectivering van het vrouwenlichaam. Een geheel nieuw toneelstuk over vergeten muzes, niet erkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.

Late Night Feelings

In aanvulling op Rubens Meisjes stelt Club Lam alle drie de avonden een uitgebreid contextprogramma samen in Frascati 2. Na elke voorstelling gaat Ayla Çekin Satijn namens Club Lam in gesprek met een special guest om antwoorden te vinden op vragen rondom hedendaagse schoonheidsidealen. Gasten zijn: Elke Lale van Achterberg (10 jan), Cigdem Yuksel (11 jan) en Yeliz Çiçek (12 jan). Naast deze gesprekken is er in Frascati 2 werk te zien van beeldend kunstenaar Noor Houtakkers, die zich in haar textielwerk verhoudt tot femicide in Nederland.

Donderdag 12 januari wordt het programma feestelijk afgesloten met een PAARDENRAVE in het café met DJ Lodewijk van Dijk en acts van o.a. Dood Paard.  

Lees hier meer over Late Night Feelings

  • Duur voorstelling: 60 min
  • Nagesprek (na pauze) vanaf 22:00 in Frascati 2
  • Duur nagesprek: 20 min

 

Onderdeel van

Over Club Lam

Club Lam (2018, Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn) zet zich in voor betere vrouwenrollen in de cultuurindustrie. Op humoristische manier pakken zij clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt met maatschappijkritiek, ontdoen de drie vrouwen van Club Lam zich van de male gaze en laten de vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord.

In de pers

"Rubens Meisjes bulkt van origineel, scherp en hilarisch commentaar op eigentijdse fenomenen." ★★★★ de Volkskrant

"Leeuwinnen delen rake klappen uit over de objectivering van het vrouwenlichaam." Theaterkrant

"Theatercollectief Club Lam voegt hiermee weer een boeiend ideeënstuk over feminisme en (mannelijke) onderdrukking toe aan hun oeuvre." ★★★ NRC

"De verhalen van historische vrouwen weerspiegelen soms ook onze wereld." interview in de Volkskrant

 

actrices Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn tekst Marloes IJpelaar beeldregie Deniz Campinar spelcoach Ellen Goemans campagnebeeld Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis vormgeving PR Renee Mes kostuum Julia Suyker techniek Douwe Bulten, Luca van Deurzen technisch producent Ramses van den Hurk marketing & PR Bo Peters financien Bregje Stax expositie Noor Houtakkers scènefotografie Henk van den Hurk