© Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis

Late Night Feelings

Met special guests, beeldende kunst én een afterparty 

Van di 10 t/m do 12 januari is Rubens Meisjes van Club Lam te zien in Frascati 1. In aanvulling op Rubens Meisjes stelt Club Lam alle drie de avonden een uitgebreid contextprogramma samen in Frascati 2. Na elke voorstelling gaat Ayla Çekin Satijn namens Club Lam in gesprek met een special guest om antwoorden te vinden op vragen rondom hedendaagse schoonheidsidealen. Naast deze gesprekken is er ee doorlopende expositie van beeldend kunstenaar Noor Houtakkers, die zich in haar textielwerk verhoudt tot femicide in Nederland.

Wat voor rollen spelen kunst en media? Wat maakt precies een ‘muze’? En hoe wordt de objectivering van vrouwelijke lichamen in stand gehouden? Gasten zijn: Elke Lale van Achterberg (10 jan), Cigdem Yuksel (11 jan) en Yeliz Çiçek (12 jan). Naast deze gesprekken is er werk te zien van beeldend kunstenaar Noor Houtakkers, die zich in haar textielwerk verhoudt tot femicide in Nederland.

Donderdag 12 januari wordt het programma feestelijk afgesloten met een PAARDENRAVE in het café met DJ's Lodewijk van Dijk (A.K.A KAHORSA), MO MANNA en acts van o.a. Dood Paard. 

Lees hieronder meer over het contextprogramma en de sprekers van Late Night Feelings. 

Noor Houtakkers | doorlopende expositie

Noor Houtakkers (28) werkte jarenlang in het boekenvak als redacteur, maar toen de coronatijd aanbrak en iedereen het leven grotendeels thuis doorbracht, wakkerde haar liefde voor kunst een creatieve uitspanning aan. Ze stopte met haar werk en focust zich nu volledig op haar kunst. Naast digitale kunst is Noor ook textiel kunstenaar. Ze haalt haar inspiratie uit haar eigen ervaringen en uit de verhalen die ze hoort van vrouwen uit haar omgeving. Met haar kunst probeert ze objectivering van de vrouw tegen te gaan en de kijker ervan bewust te maken dat we hier allemaal een rol in spelen.

@noorhoutakkers_

Elke Lale van Achterberg | di 10 jan

 

Elke Lale van Achterberg verloor diens been, maar won levenskracht. Elke traint voor de Paralympics in Parijs, runt diens eigen modellenbureau Visible Models en staat ook zelf regelmatig als model voor de camera. Noem Van Achterberg dan ook geen persoon met een beperking. Liever een strijder, winnaar en levensgenieter.

@elkelale

Cigdem Yuksel | wo 11 jan

 

Fotograaf Cigdem Yuksel (1989) begon haar fotografiecarrière bij de Volkskrant en richtte haar lens vooral op migratie, vluchtelingen en identiteit. In de afgelopen twee jaar is Yuksels focus verschoven naar perceptie en de kracht van de fotograaf. Om die reden startte ze een onderzoek naar ons collectieve visuele geheugen en de visuele representatie van moslimvrouwen in Nederland, resulterend in een veelbesproken onderzoeksrapport uit 2020.

Wie bepaalt welke foto’s en verhalen in ons archief worden opgenomen en welke niet? En waarom is dat? Om dit tegen te gaan, begon ze de eerste generatie Turkse vrouwen in Nederland te portretteren om zo een nieuw visueel archief te creëren.

@cigdemyksel

Yeliz Çiçek | do 12 jan

 

Yeliz Çiçek is de eerste bi-culturele hoofdredacteur van Vogue Nederland. Ze begon als redacteur bij Marie Claire, werd digitaal manager en reisredacteur, werkte als redacteur bij Vogue, plaatsvervangend hoofdredacteur bij Glamour en hoofdredacteur van LINDA.meiden, het grootste millennial magazine van Nederland. Naast haar creativiteit, staat ze ook bekend om haar inclusiviteitsstrategieën en verwoordt ze het belang van inclusiviteit in de media voor de nieuwe generatie. Ze is een actieve stem in panels en zakelijke evenementen en spreker over onderwerpen zoals gendergelijkheid in het bedrijfsleven, inclusiviteit in mode en empowerment van vrouwen.

@yeliz_cicek

Afterparty | do 12 jan

 

Donderdag 12 januari wordt het programma feestelijk afgesloten met een PAARDENRAVE in het café met DJ's Lodewijk van Dijk (A.K.A KAHORSA), MO MANNA en acts van o.a. Manja Topper (Dood Paard). 

MO MANNA

Manna translates to food from heaven, which is exactly what this man/wolf/machine is serving every time he steps behind the decks. Mo has been called a musical millipede, who dares to blend styles together, ranging from dub, trap, house, bass, breakbeats and a lot more in between. Fun, musical knowledge and artistry are the three elements that harmonize during his sets.

@mannamoremanna

Lodewijk Van Dijk A.K.A KAHORSA

KAHORSA is het brein achter DE ILLEGALE PAARDENRAVE. Met frisse en uptempo energie wordt de zaal omgetoverd tot stallen waarin iedereen zal galopperen! 

@lolovondyk

 

Voorstellingen