© Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis

Rubens Meisjes

Club Lam
di 10 jan ’23 - do 12 jan ’23
Over vergeten muzes, niet erkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.
di 10 jan ’23
-
do 12 jan ’23

In Rubens Meisjes, de nieuwste voorstelling van Club Lam, wachten drie twistende naaktmodellen om geportretteerd te worden. Het vierde model, Suada, laat echter op zich wachten. Wanneer de vrouwen na verloop van tijd de gruwelijke reden van haar afwezigheid ontdekken, maakt de onenigheid tussen hen ruimte voor toenadering.

Rubens Meisjes stelt de esthetiek van het feminiene aan de kaak en onderzoekt de rol van kunst in de objectivering van het vrouwenlichaam. Een geheel nieuw toneelstuk over vergeten muzes, niet erkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.

Over Club Lam

Club Lam (2018) zet zich in voor betere vrouwenrollen in de cultuurindustrie. Op humoristische manier pakken zij clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt met maatschappijkritiek, ontdoen de drie vrouwen van Club Lam zich van de male gaze en laten de vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord.

actrices Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn tekst Marloes IJpelaar beeldregie Deniz Campinar spelcoach Ellen Goemans campagnebeeld Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis vormgeving PR Renee Mes kostuum Julia Suyker techniek Douwe Bulten, Luca van Deurzen technisch producent Ramses van den Hurk marketing & PR Bo Peters financien Bregje Stax expositie Noor Houtakkers scènefotografie Henk van den Hurk