© Ira Brand

like the party has been cancelled

Ira Brand / Cement Productie in coproductie met Frascati Producties
vr 8 apr ’22 en za 9 apr ’22
Een collageperformance van versneden lichamen, geënte dieren, halve landschappen, opnieuw samengestelde geschiedenissen, ontlede werelden. 
vr 8 apr ’22
en
za 9 apr ’22

Het feest is afgelast en we blijven thuis. Daarbuiten is het een puinhoop.

Deze voorstelling gaat over het willen scheppen van orde in de chaos, en over de orde willen verstoren. Over nieuwe dingen willen bouwen met oude shit. Een collageperformance van versneden lichamen, geënte dieren, halve landschappen, opnieuw samengestelde geschiedenissen en ontlede werelden. 

like the party has been cancelled is een reflectie op controle, op jezelf verliezen en op verlangen. Een intuïtieve, meditatieve beeldreis die probeert buiten zijn eigen oevers te treden en de kamer onder water zet. Met jou erin. 

Over Ira Brand

Ira Brand is een kunstenaar, maker, performer, schrijver en curator. In 2019 rondde ze haar master DAS Theatre af aan de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ira maakt interdisciplinaire performances, waarbij ze persoonlijke uitgangspunten gebruikt om bredere sociale, politieke en maatschappelijke problemen te bespreken. 

In de pers

"Het fragmentarische en samengestelde werk dat zo ontstaat laat de kijker vrij associëren. Daarbij zet Brand haar lichaam en de ruimte in om een paar prikkelende vraagtekens te plaatsen bij de kaders van het verhalen vertellen." Theaterkrant

Op vrijdag 8 april is deze voorstelling toegankelijk voor leden van We Are Public.

Credits

gemaakt/geschreven/performed door Ira Brand dramaturgie Aukje Verhoog artistiek adviseur Jo Bannon geluid Fernanda Libman fotograaf publiciteitsbeeld Ira Brand productie Een Cement Productie in coproductie met Frascati Producties 

 

© Ira Brand