OSSO

Priscilla Vaudelle / Frascati Producties / Suburbia
di 28 nov ’23 - zo 27 okt ’24
Hoe leef je je leven als familie op het moment dat je uit elkaar bent? Met muziek van singer-songwriter Zoë Livay en muzikale coaching van Glen Faria.
di 28 nov ’23
-
zo 27 okt ’24

Maggie en Steven zijn sinds een jaar uit elkaar. Ze hebben samen twee kinderen: Stef (18) en Michael (16). Samen proberen ze hun gezinsleven op een nieuwe manier vorm te geven. Maar hoe leef je je leven als familie op het moment dat je uit elkaar bent? Met muziek van singer-songwriter Zoë Livay en muzikale coaching van Glen Faria.

Zoon Michael (Erwin Kiene) heeft zich opgesloten op zijn kamer. Precies op de dag dat zijn zus Stef (Zoë Livay) haar eerste solo optreden heeft. Niemand weet waarom hij zijn deur niet opendoet en in paniek vraagt Maggie (Samantha Cherish Wielkens) aan Steven (Ayrton Kirchner) om langs te komen. Ze heeft hem gisteravond verteld dat ze een grote opdracht in het buitenland heeft aangenomen, met de mededeling dat de kinderen voorlopig bij hem zullen moeten wonen. Haar eigen huis heeft ze te huur gezet en morgenochtend komen er huurders voor een bezichtiging. Alleen is het daarvoor wel nodig dat Michael uit zijn kamer komt. 

Aan de hand van scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige bewegingen komen de structuren binnen het gezin bloot te liggen. Een ontroerend, grappig en confronterend familieportret, waarin niet de oplossing maar de poging centraal staat.  
 
Voor OSSO hebben Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel hun krachten gebundeld. Tim en Priscilla bedenken samen, Tim schrijft en Priscilla regisseert. Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is dat zij net als de ouders in OSSO co-parents zijn van een zoon (2018). 

  • Duur 65 min.
  • Première do 30 nov 2023
  • Tour vanaf najaar 2024
Onderdeel van

In de pers

''OSSO is een hilarische en eerlijke voorstelling over de strubbelingen van co-ouderschap'' ★★★★ de Volkskrant

''Bijgestaan door spel en dans van Kiene, versmelten broer en zus in meerdere passages. Met als hoogtepunt een prachtige choreografie van Kiene, waarin hij zijn lijf als een insect in opmerkelijk dynamische hoeken manoeuvreert.'' Het Parool

''Vaudelle laat een energieke ontwikkeling zien in haar artistieke signatuur, en maakt ze zeker nieuwsgierig naar volgend werk.'' Theaterkrant

"Ik vond het een prachtige voorstelling, ik ben heel blij dat ik op deze mistige avond mijn huis uit ben gegaan om naar Frascati te komen voor deze show'' Reportage FunX tijdens de première van OSSO

"Het gaat eigenlijk over hoe we te kampen hebben met miscommunicatie, vormgegeven in een gezinstragedie" Priscilla Vaudelle bij De Nacht is ZWART van Omroep ZWART op NPO 1

Over Priscilla Vaudelle

De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 af aan de opleiding Theaterdocent – Academie voor Theater en Dans, Amsterdam. Tijdens haar studie richtte zij de stichting LostProject op. In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek.  

Sinds drie jaar is Priscilla maker bij Frascati Producties. Hier creëerde zij onlangs de muzikale voorstelling BIMS (2021/2022). In BIMS volgen we het verhaal van een groep jonge Bijlmerbewoners, vechtend tegen gentrificatie en racisme. Ook maakte zij onder de vleugels van Frascati Producties Klas 5 (2019), The World Is Yours #TWIY (2019), Lostwords: End of the Road (2020) en SIXTH (2022). 
 

Over Tim van den Heuvel 

Tim van den Heuvel (1988) en Priscilla richtten na hun studie op de Academie voor Theater en Dans Amsterdam (2013) de stichting LostProject op. Tot 2020 bestaat LostProject onder hun gedeelde artistieke leiding. Hierna ging Tim verder als onafhankelijk schrijver en acteur, en bleef Priscilla als regisseur en artistiek leider verbonden aan LostProject. 

concept en regie Priscilla Vaudelle tekst Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel spel Samantha Cherish Wielkens, Ayrton Kirchner, Erwin Kiene, Zoë Livay decor- en kostuumontwerp Laura de Jong dramaturgie Madelon Kooijman songwriter Zoë Livay muzikale coach Glen Faria 

Gemeente Amsterdam NIEUW