Endless February III

De Balie / Frascati Producties
do 1 jun ’23 20:30
Een performatieve tekstlezing van het Oekraïense toneelstuk Take the Rubbish Out, Sasha. Met acteurs Bram Gerrits, Oksana Borbat en Alesia Andrushevska.
do 1 jun ’23
20:30
  • do 1 jun ’23
    20:30
    De Balie, Amsterdam

Tijdens de derde editie van Endless February presenteert een groep Oekraïense en Nederlandse acteurs Take the Rubbish Out, Sasha. Na de voorstelling gaan de theatermakers in gesprek met het publiek.  

Met de reeks Endless February geven Frascati en De Balie samen met Alesia Andrushevska en Iana Gudzenko een menselijk gezicht aan de oorlog door hedendaagse Oekraïense toneelstukken te presenteren. Elke podiumlezing of performance wordt gevolgd door een discussie. Voor deze editie is een bestaande tekst uitgekozen van de gerenommeerde Oekraïense schrijver Natal’ya Vorozhbit.  

Met acteurs: Bram Gerrits, Oksana Borbat, Alesia Andrushevska en regisseur Iana Gudzenko.

Take the Rubbish Out, Sasha 

De in Kiev wonende toneelschrijver Natal'ya Vorozhbit schreef het magisch-realistische toneelstuk Take the Rubbish Out, Sasha in 2014, toen het Russische leger de Donbas-regio in Oost-Oekraïne annexeerde. Een jaar later bezette het Russische leger de Krim in Zuid-Oekraïne. 
 
Sasha, een kolonel in het Oekraïense leger die aan hartfalen is overleden, ziet zijn weduwe Katia en zijn stiefdochter Oksana zijn begrafenisfeest voorbereiden. Een jaar later zal het land worden overspoeld door gebeurtenissen die de doden kunnen doen herrijzen. Sasha is klaar om te worden opgewekt, maar zijn familie niet. Ze aarzelen om hem opnieuw te begraven.   

  • Deze voorstelling vindt plaats in De Balie, Grote Zaal
  • Engels gesproken