© Lisa Schamlé

Mikadoshow

La Isla Bonita in coproductie met De Warme Winkel
vr 14 okt ’22 en za 15 okt ’22
There is no I in team but there is in win.
vr 14 okt ’22
en
za 15 okt ’22

Geïnspireerd door de hilarische en kleurrijke Japanse spelshows gaan drie performers met felgekleurde helmpjes, rollerskates en beats een oneindige strijd tegen de tijd aan. Laat alles over je heen komen in deze fysieke en hysterische performance waar zo min mogelijk gebeurt. 

Hup kom op, wat wil je, A of B? Of C kan ook, maar dan gaan er wel 10 minuten van je tijd af. Helaas, je tegenstander heeft al gekozen, je bent te laat. Je hebt het fout gedaan. Je hebt het goed gedaan. Wat kies je fout of goed?

Wat gebeurt er als je je niet laat opjagen door de tijd en niks kiest? Sta je dan stil als een hoopje Mikado stokken roerloos op de grond? Mikadoshow is een anti-show die je over je heen kan laten komen. Met felgekleurde helmpjes, rollerskates, beats, energie en gezamenlijk spelplezier. De klok tikt vooruit en zij rollen achteruit. Een fysieke pop-up performance waarin drie rolschaatsers het publiek meeslepen in de strijd tegen de tijd. Geïnspireerd door de kleurrijke Japanse spelshows gaan zij een collectieve wedstrijd aan. Waarin de tijd opeens veel langzamer verstrijkt en er niet één winnaar hoeft te zijn.

Over La Isla Bonita

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé. In 2016 is de afstudeervoorstelling La Isla Bonita geselecteerd voor Het Debuut van Via Rudolphi Producties. Onder de vleugels van Frascati hebben zij hun werk verder ontwikkeld en vanaf 2021 zijn ze terug bij Via Rudolphi. Het collectief maakt fysiek, beeldend theater met een maatschappijkritische focus. 

Over De Warme Winkel

De Warme Winkel is een acteurscollectief dat bestaat uit Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer. De voorstellingen zijn vaak een energieke potpourri waarin gespeeld wordt met stijlen, vormen, clichés, iconen en verwachtingen. Door telkens met verschillende gastacteurs, eind regisseurs, kunstenaars en musici te werken is er een grote groep sympathisanten bij betrokken.

Spel Luit Bakker, Mirthe Labree, Lisa Schamlé Concept Luit Bakker, Mirthe Labree, Lisa Schamlé, Milou van Duijnhoven, Aukje Schaafsma Coach Ward Weemhoff en Milou van Duijnhoven

There is no I in team but there is in win.

Michael Jordan