Gaslight, Gatekeep, Girlboss

Teuntje Post (Toneelschool ArtEZ) Raf Stekelenburg (Toneelschool HKU)
do 22 jun ’23 16:30
Een scherp stukje zeitgeist waar met humor en schwung wordt gereflecteerd op macht, “het grijze gebied."
do 22 jun ’23
16:30
  • do 22 jun ’23
    16:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 1

Een verrassend warme namiddag in april. De zon schijnt zacht naar binnen op de vierde verdieping van een stijlvol ingericht Amsterdams grachtenpand. Een goedgeklede jonge man poetst nog snel even zijn Joseph Klibansky op. Hoewel hij een kalme indruk maakt, zijn de bewegingen scherp en driftig.

Beneden maakt een jonge vrouw haar fiets vast aan een lantaarnpaal. Ze checkt haar eyeliner in de zijspiegel van een opladende Tesla en loopt met rechte rug het glimmende bordes op. De bel gaat. De man, die is aangekomen bij het boenen van zijn ingelijste openingsspeech van het laatste Boekenbal, schrikt op. Dat moet haar zijn. 

In Gaslight, Gatekeep, Girlboss gaan de snel naar de top gerezen jonge schrijver Tez Kobalt Weber en ambiërend feministisch journalist Loïs de strijd met elkaar aan op het gebied van activisme, machtsmisbruik en de angst voor de publieke schandpaal. Een scherp stukje zeitgeist waar met humor en schwung wordt gereflecteerd op macht, “het grijze gebied” en hoe als nieuwe generatie om te gaan met ingesleten problematiek.

  • Duur: 60 min. 
Onderdeel van

Over de makers

Raf Stekelenburg (2000) en Teuntje Post (1998) leerden elkaar kennen op de vooropleiding De Noorderlingen in Groningen. Hier vonden zij elkaar in een gedeelde liefde voor maatschappijkritische, talige stukken, absurde types en droge humor. Na een paar jaar scheiden hun wegen omdat ze hun studie begonnen aan de Toneelschool in Utrecht (Raf) en Arnhem (Teuntje). Gaslight, Gatekeep, Girlboss is hun eerste voorstelling, en tevens hun afstudeerwerk.

tekst en spel Teuntje Post, Raf Stekelenburg spelbegeleiding Judith van den Berg tekstadviezen Kasper Tarenskeen productie Andrea Vermeer en Iris Jansen techniek Armand Wouters