PULANG

Sarah Sahertian & Sem Tanate / ATD Amsterdam
za 24 jun ’23 21:00
Op zoek naar Molukse roots voordat de geschiedenis verloren gaat.
za 24 jun ’23
21:00
  • za 24 jun ’23
    21:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 4

Sem en Sarah, twee studenten, zijn begonnen aan hun reis op zoek naar hun Molukse Roots. 

Waar is hun thuis? En wat betekent thuis voor jou? Al gauw kwamen zij erachter dat de geschiedenisboeken niet volledig waren. 

Door persoonlijke ervaringen en gesprekken nemen ze ons mee in hun belevingswereld waarin ze hopen antwoorden te vinden nu de generaties er nog zijn en de geschiedenis vooral niet verloren gaat.

  • duur: 60 min.
Onderdeel van

Over Sem en Sarah

Sem en Sarah – docent Muziek, uitvoerend muzikant en theatermaker op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – hebben elkaar leren kennen via een interdisciplinaire module binnen de school. Hierbij kwamen zij erachter dat ze iets heel moois delen met elkaar, namelijk: dezelfde geschiedenis en afkomst. Zo zijn zij 3e en 4e generatie Molukker in Nederland. Hier geven zij beiden op hun eigen manier  invulling aan.

Het duo begon snel eigen verhalen met elkaar te delen over hun Molukse achtergrond. Niet alleen over hun gedeelde roots, maar ook over hoe zij hun geschiedenis kunnen blijven doorvertellen. Daarbij delen zij ook hun visie over hoe het nu, als 3e en 4e generatie Molukker, is om in de hedendaagse Nederlandse samenleving te leven.

Door deze gezamenlijke belangstelling kwamen Sem en Sarah er al snel achter dat dit een unieke kans was om de vele vragen en interesses verder uit te werken tot iets groters. De eerste ontmoeting tussen de twee was twee jaar geleden. Hun band is uitgegroeid tot een vriendschap en nu schrijven en maken zij hun eerste gezamenlijke muziektheatervoorstelling “PULANG”.

regie Sarah Saheritan muziek Sem Tanate regie-assistent Mathies Florentinus begeleider Joenoes Polanija foto’s Jari Sanders met dank aan Stichting Maluku Amsterdam Rudy’s Resto, Cross Academy Fonds, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Theater en Dans, Conservatorium Amsterdam, Polanentheater, Internationaal Theater Amsterdam en familie Tanate en Sahertian