Anna van Kooij

Wat is de impact van AI op de podiumkunsten? Ontdek het tijdens Future Stages

Benieuwd naar de rol van AI in het stimuleren van creativiteit? En bereid om dieper in AI te duiken dan de paar Big Tech programma's zoals Stable Diffusion en ChatGPT? Kom dan naar de talkshow Future Stages op woensdag 1 mei in Frascati, met sprekers en experts uit de industrie.

 

In een tijdperk waarin AI wordt aangeprezen als een nieuwe manier om de grenzen van creativiteit en kunst te verleggen, is het belangrijk om de invloed ervan op de podiumkunsten te begrijpen. Het evenement Future Stages, georganiseerd door Ulrike Quade Company en Innovation:Lab, biedt een platform om de toekomst van creativiteit in een gedeeltelijk/hybride digitaal gedreven wereld te analyseren, te bespreken en te visualiseren. Dit evenement brengt experts uit de industrie samen om de impact van AI op creativiteit te onderzoeken. Door middel van boeiende discussies en inzichtelijke presentaties proberen we de fundamentele vraag te beantwoorden: Verbetert of belemmert AI creativiteit?

Het programma bestaat uit presentaties van drie gerenommeerde sprekers, welke binnenkort worden aangekondigd, een interactieve discussie én een netwerkborrel. 

Over Ulrike Quade Company en Innovation:Lab

Ulrike Quade Company staat aan de voorhoede van het visuele theater en combineert poppenspel, scenografie en moderne technologie tot betoverende producties. De toewijding aan innovatie bestaat onder andere uit doorlopend onderzoek en ontwikkeling, met name op het gebied van robotica, vaak in samenwerking met partners zoals de Universiteit Utrecht en Creative Robotics.

Het Innovation:Lab doet onderzoek naar de artistieke impact van technologie op podiumkunsten en naar technologie als middel om diversiteit, inclusie en digitale transformatie in de sector te bevorderen.