Afrovibes: double bill - Moving Beyond Bro! & Face to Face

Joris Buizer (NL) & Alioune Diagne (SE) / Florent Mahoukou (CO)
vr 6 okt ’23 en za 7 okt ’23
Een muzikale choreografie over wat broederschap betekent
vr 6 okt ’23
en
za 7 okt ’23

Op 6 & 7 oktober kun je naar de double bill: Moving Beyond Bro! én Face to Face. 

Moving Beyond Bro! - Joris Buizer (NL) & Alioune Diagne (SE)

Moving Beyond Bro! is een artistieke uitwisseling in dans, performance en muziek tussen de Senegalese choreograaf, danser, beeldend kunstenaar Alioune Diagne en de Nederlandse theatermaker Joris Buizer. Zij werken vanuit verschillende disciplines en culturele achtergronden maar laten zich niet weerhouden door culturele scheidslijnen. Hun werelden botsen niet maar tonen juist intense samenhang.

Het verhaal van broederschap is gebaseerd op de verhalen die Alioune Diagne optekende van jonge mannen in Senegal die willen migreren naar Europa. Beide makers onderzoeken samen met toetsenist Thomas Lotgering en danser Denzel Crocker broederschap en identiteit in een globaliserende wereld en in relatie tot de plek waartoe zij behoren, Nederland en Senegal. Wat betekent broederschap voor hen? Alioune Diagne verkent vanuit zijn Afrikaanse context en met cross-overs tussen dans en beeldende kunst een Afrikaanse expressie van broederschap en verbondenheid. Joris Buizer verkent broederschap en identiteit vanuit zijn context als jonge Nederlandse maker die werkt met rap en spoken word. In deze Moving Beyond Bro! zoeken de beide makers naar overeenkomsten en verschillen in hun artistiek idioom en naar het wezen van broederschap en verbondenheid.

Deze voorstelling is het derde deel in een drieluik waarin Afrikaanse en Nederlandse makers nieuw werk maken. Première op Afrovibes festival. 

Face to Face - Florent Mahoukou (CO)

Op een moeilijk keerpunt in zijn persoonlijke en professionele leven keert choreograaf Florent Mahoukou terug naar de stad Pointe Noire waar voor hem alles begon met dans. Zijn geboorteland is weinig veranderd en er wordt de mensen niets geboden om uit de onzekerheid te geraken. Alleen met informele activiteiten kunnen ze overleven. Face to Face gaat over zelfbevraging met een verlangen om het leven te begrijpen, waar vindingrijkheid grenst aan kunst.

  • Bij het aanschaffen van tickets voor twee of meer voorstellingen van Afrovibes Festival, krijg je 5 euro korting per ticket. Deze kortingsoptie wordt toegevoegd aan de verschillende ticketopties en kan je zelf selecteren.
  • Duur Moving Beyond Bro!: 25 min
  • Duur Face to Face: 40 min
  • za 7 oct 23:00 - 01:00 Afterparty met DJ Zouflebouf

Moving Beyond Bro!

regie & choreografie Joris Buizer & Alioune Diagne dans Alioune Diagne toetsenist Thomas Lotgering

Face to Face

schrijver-choreograaf Florent Mahoukou regieassistent Harvin Isma regie fotografie en montage Prence Bazabana montage en kleurcorrectie Micheal Gandgo tekst Ronan Chéneau tekstbewerking Florent Mahoukou originele muziek Maxime Campin coaching Slam Gilles Ndouta poster en teaser Prence Bazabana Vertaling Engels ondertiteld Gaylor Petro Muziek Zombie van Fela Kuti, Survivor van Tshegue