Tos Nieuwenhuizen

Concert
vr 26 mei ’23 23:00
Drone metal legende geeft eenmalig concert op uitnodiging van LENZ.
vr 26 mei ’23
23:00
  • vr 26 mei ’23
    23:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 2

Vrijdag 26 mei wordt de voorstelling Katie Cruel van LENZ /Frascati Producties gevolgd door een bijzonder éénmalig optreden van Tos Nieuwenhuizen. De voorstelling en het concert zijn samen te bezoeken als double-bill.

 

Wegens succes stelt Frascati ook een beperkt aantal extra tickets beschikbaar om het concert los te bezoeken. 

Tos Nieuwenhuizen — muzikant, technicus, tovenaar van de buizenversterkers en lid van bands zoals Sunn O))) en Motorpsycho — geeft een eenmalige drone concert op uitnodiging van LENZ.

Met gebruik van een versterkte gitaar en bassynthesizers en ondersteund door geluidstechnicus Luc van Weelden (werkzaam met o.a. OCCII, Big|Brave, Sumac en Car Seat Headrest) creëert Tos een abstract landschap van gelaagd geluid waarin hoge volumes, dreunende noten en lage frequenties de hoofdrol spelen; een underscore voor een mensheid die gedoemd is binnenkort het einde tegemoet te gaan. 

In de Pers

"Maak kennis met Tos Nieuwenhuizen, de buizenkoning van Nederland."  3voor12 VPRO

Duur: 60 min

 

Camera aanwezig

Voor en tijdens het concert zal er gefilmd worden. Kom je liever niet in beeld? Mail ons via kassa@frascatitheater.nl of meld het bij de cameraman. 

Duration: 60 min

 

Camera present

A videocamera will be present before and during the performance.  If you prefer not to be filmed, send us an email via kassa@frascatitheater.nl or inform the cameraman. 

door en met Tos Nieuwenhuizen en Luc van Weelden