© Bart Grietens

Double-bill: DREAMING & Alex Bennett

Marie-Mae van Zuilen / Acteursopleiding ArtEZ, Arnhem + Risé Benschop / Acteursopleiding ArtEZ, Arnhem
do 23 jun ’22 19:30
Twee voorstellingen van afstudeerders van Acteursopleiding ArtEZ, Arnhem
do 23 jun ’22
19:30
 • do 23 jun ’22
  19:30
  Frascati, Amsterdam
  Frascati 3
  Geweest

DREAMING

Binnen een zestal nummers tekent zich een strijd af tussen acceptatie en wegstoppen, exhibisionisme en ontkenning.

Op surreële wijze reizen we door de muzikale beeldende wereld van DREAMING op zoek naar een ontsnapping. Als die al mogelijk is.

Marie-Mae componeerde en schreef zelf haar eigen muziek en teksten en maakte vanuit haar conceptalbum een theatrale vertelling. 

Over de maker

Marie-Mae van Zuilen (1998) studeert dit jaar af aan de Arnhemse toneelschool als actrice en theatermaakster. Ze speelde in verschillende films en televisieseries voor en tijdens de opleiding (Instinct en Klem) en liep stage bij het Nationale Theater in de voorstelling Yerma. Op school ontdekte ze naast haar liefde voor spelen, ook haar makende en muzikale kanten. Dit jaar studeert zij af met een zelf gecomponeerde en geproduceerde muzikaal theatrale voorstelling genaamd DREAMING. 

Alex Bennett

Een verhaal over een jonge vrouw, genaamd Alex Bennet. Alex Bennet heeft zich sinds kort opgesloten in haar eigen kamer. Vanuit daar kan ze rustig haar tijd spenderen met gedachtenspinsels en fantasieën om niet te hoeven doen wat ze zou moeten doen. In haar eigen wereld, waar ze zelf de touwtjes in handen heeft verdwijnt het zware gevoel op haar borst en de dwingende gedachtes van de wereld. Maar je kunt niet voor altijd het leven blijven uitstellen. Ooit haalt het je in. Een zelfgemaakte solovoorstelling vanuit het genre fantasy, met als inspiratiebronnen hikikomori, uitstelgedrag en liefde voor een eigen fantasiewereld om in te verdwijnen.

Over de maker

Risé Benschop is momenteel afstuderende aan de Arnhemse Toneelschool. Risé is een actrice met een ambitie om zowel te spelen al haar eigen voorstellingen te gaan maken. Ze heeft een grote voorliefde voor het genre Fantasy en wil vanuit dit genre voorstellingen gaan maken in Nederland. Ze wil verhalen vertellen over mensen die ergens net niet bij passen, die anders zijn, die anders werken. Ze wil het ‘andere’ verhaal vertellen in plaats van het ‘dominante’ verhaal.

 

 

 • Duur DREAMING: 20 min. / NL gesproken.
 • Duur Alex Bennett: 60 min. / ENG gesproken.
Onderdeel van:
Eindspel

credits DREAMING

concept, tekst, muziek, spel Marie-Mae van Zuilen maakbegeleiding Mara van Vlijmen eindregie Jip Vuik kostuumadvies Valerie Pos techniek NTB met dank aan Steven Ivo, Debbie Oskam, Merel Pauw

credits Alex Bennett

special credits aan mede maker, soundscapes Marlies Meuldijk regie Silke van Kamp techniek Pieter de Jonge productie Jan Smeets fotograaf Bart Grietens Toneelschool Arnhem ArtEZ