©Lonneke van der Palen

on almost every page

Gerben Vaillant / Frascati Producties
wo 31 jan ’24 - za 19 okt ’24
Een voorstelling, zowel sexy als eenzaam, waarin de eindeloze inwisselbaarheid van mensen en dingen voelbaar wordt.
wo 31 jan ’24
-
za 19 okt ’24

Een simpele compositie over de eindeloze inwisselbaarheid van mensen en dingen (maar eigenlijk willen we gewoon dat je wakker wordt in het huis van iemand anders).

Je droomt over een lege kamer in een landhuis. In een kamer naast je hoor je iemand lopen. Je weet niet waarom, maar je weet wie het is. Je wil er heen. Door een deur kom je in een volgende kamer, die ook leeg is, net als alle kamers erna. Een trap op en een trap af. Alles leeg. (Ergens voetstappen.) Je loopt tot je terug bent waar je begon en je komt erachter dat het een eindeloze lus van lege kamers is.

Je wordt wakker en kleed je zo stil mogelijk aan. Je gaat naar buiten en laat de sleutel achter.

Dat is waar je begint.
 
In deze fysieke en beeldende voorstelling brengt Gerben Vaillant in samenwerking met eindregisseur Fleur van den Berg en performers Charlotte Gillain en Felix Schellekens verschillende fascinaties bij elkaar. De eenzame schilderijen van lege kamers van kunstenaar Ben Willekens, een kapotlopende relatie, de marginale kunst van de pantomime en de eindeloze parade aan mensen die na een slechte one-night-stand de deur uit lopen. Een voorstelling, zowel sexy als eenzaam, waarin de eindeloze inwisselbaarheid van mensen en dingen voelbaar wordt en de performers tegelijkertijd alles en niets te verliezen hebben.  

  • Duur: 90 min
  • Première vr 2 feb 2024
  • za 3 feb. deel van het We Are Public programma
Onderdeel van

Credits

concept en regie Gerben Vaillant samenwerking en eindregie Fleur van den Berg spel Gerben Vaillant, Charlotte Gillain, Felix Schellekens en Timon Persoon muziek Timon Persoon advies lichtontwerp Paulina Prokop

In de pers

"Een performance die fascineert tot en met de laatste scène." Theaterkrant

"On almost every page’ is alles wat je van theater hoopt, en dan nog een beetje meer" Het Parool

Over Gerben Vaillant

Gerben Vaillant (1994) is een interdisciplinair performancemaker. Tijdens zijn studie aan de mime-opleiding (AHK) ontwikkelde hij een fascinatie voor het maken van voorstellingen waarin de afstand tussen mens en realiteit centraal staat: Daar waar het de mens niet lukt (onderdeel van) een geheel te zijn. Even gevoelig als radicaal werkt hij met verschillende vormen: Tekst, dans, beeld, filosofie, trash, het kan altijd nog alles worden, maar is vaak atmosferisch en soms verwarrend van aard. Uiteindelijk hoopt hij bij te dragen aan een weergave van de werkelijkheid op een manier dat ze beter bij ons past.

Gerben werkt regelmatig samen met componist en sound-designer Timon Persoon. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat muziek en beeld elkaar tot grotere hoogte brengen. Ze bouwen samen aan een haast cinematografisch universum, die in iedere voorstelling doorgroeit. Daarnaast verbinden zij ook hun afzonderlijke voorstellingen en muziekstukken met elkaar.

Hij presenteerde zijn vooronderzoek Things when they're gone bij Frascati Producties tijdens Beginnings in 2021 en werkte dit in 2022 uit tot de Frascati-productie The Other EverythingBegin 2023 maakte Gerben i.s.m Frascati Producties A sense of an ending.