The Other Everything

Gerben Vaillant / Frascati Producties
do 5 mei ’22 - zo 8 mei ’22
Een heimwee naar een plek waar we nog niet geweest zijn, een zoektocht naar eeuwigheid en volledigheid in een wereld die dat nooit kan zijn. 
do 5 mei ’22
-
zo 8 mei ’22

Op een onduidelijke plek - zoiets als de bosjes achter een benzinestation - zit een groepje mensen/performers met elkaar te hangen. In een eigentijdse esthetiek van shirts met prints van huilende wolven en red-bull blikjes, zoeken ze een gevoel van toebehoren. Ze praten wat, dansen af en toe en proberen nieuwe tradities te ontdekken, die ondanks dat het ze nog niet bestaan, het gevoel geven dat ze er altijd al zijn geweest.

The Other Everything is een ambigue mime-performance die het publiek meeneemt in een sferische paradox: een heimwee naar een plek waar we nog niet geweest zijn, een zoektocht naar eeuwigheid en volledigheid in een wereld die dat nooit kan zijn. 

Over Gerben Vaillant

Gerben Vaillant, afgestudeerd aan de mime-academie in 2021, werkt aan sferische voorstellingen waarin een instabiele realiteit centraal staat. Daar waar iets niet helemaal in de wereld past zoals we haar bedacht hebben, daar waar de werkelijkheid niet past bij wie we zijn; daar begint de zoektocht. Beweging, beeld, tekst en trash wisselen elkaar moeiteloos af in werk dat even breekbaar is als radicaal. Het hoopt je mee te kunnen nemen in een wereld die we niet helemaal begrijpen, maar waar we ons misschien toch in thuis kunnen voelen.

Sinds najaar 2021 is Gerben verbonden aan het productiehuis van Frascati. The Other Everything is de tweede onderzoeksvoorstelling die hij maakt onder de vleugels van Frascati Producties.

regie en concept Gerben Vaillant performance Joao Dinis Pinho, Charlotte Gillain, Kirsty Baker muziek/performance Timon Persoon begeleiding Aukje Verhoog productie Frascati Producties beeld (c) Elliot Dehaspe