Me, Myself and Sir Roger Scruton

Caro Derkx
do 27 feb ’20 - za 29 feb ’20
Onderzoek over het spanningsveld tussen het ‘ik’ en de ‘ander’.
do 27 feb ’20
-
za 29 feb ’20

‘The owl of Minerva spreads it’s wings only with the falling of the dusk’ Georg Friedrich Hegel 

In Me, Myself and Sir Roger Scruton onderzoekt Caro Derkx het spanningsveld tussen het ‘ik’ en de ‘ander’. Derkx ensceneert een aantal fictieve ontmoetingen tussen haarzelf en de Britse conservatieve filosoof Roger Scruton en raakt gefascineerd door zijn gedachtengoed. In haar zelfgemaakte ‘documentaire voor het theater’ komt ze in aanraking met zijn uitgesproken opvattingen.

Kun je de beperkingen van het eigen ik ontstijgen en dichter bij de ander en het vreemde komen? Zowel de ander buiten jezelf als het andere binnen jezelf? Wanneer gaat het ‘daar’ over in ‘hier’ en het ‘ik’ over in ‘wij’? Een intieme solo met en over Sir Roger Scruton en Caro Derkx.

tekst, concept en spel Caro Derkx coaching Thomas Dudkiewicz muziek Olaf Kroon speciale dank aan Wilfried de Jong, Wim Kayzer, Bodleian Library Oxford, Peter Misotten en Anoek Oostermeijer

Me Myself and Sir Roger Scruton is de beste voorstelling die ik ooit op het ITS gezien heb, een meesterlijk politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent. 

Theaterkrant