Odette, Kater en de lul

La Isla Bonita / Frascati Producties
do 18 nov ’21 - do 13 jan ’22
Een duister, erotisch en dystopisch toekomstsprookje.
do 18 nov ’21
-
do 13 jan ’22

Odette, Kater en de Lul is een futuristisch kostuumdrama van performancecollectief La Isla Bonita. Een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid-met betrekking tot seksualiteit en voortplanting- gaat zijn met de naderende technologische vernieuwingen. Na de succesvolle voorstellingen La Lucha Libre, Atlantis en De Managers, maakt La Isla Bonita een duister, erotisch en dystopisch toekomstsprookje.

Een feministisch pleidooi voor lichamelijkheid en de verschuivende rollen van man/ vrouw/non-binair/trans-personen wanneer technologie een belangrijke rol krijgt in het voortplantingsritueel.

Gehuld in de draperieën van het hemelbed voor een Aerial dance, houdt het collectief een pleidooi voor lichamelijkheid. Een voorstelling gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst met zijn nieuwe vormen en ideeën over vruchtbaarheid. Is ectogenese, waarbij nieuw leven groeit in met vloeistof gevulde biozakken, de oplossing voor de ongelijkwaardigheid? 

In de pers

"Zowel een viering van nieuwe mogelijkheden als een ode aan zwanger- en ouderschap zoals we die nu kennen: de verbintenis tussen de nieuwe en de oude mens wordt overbrugd door het ontplooien van nieuwe rituelen. Het beeld van vier liefdevolle moeders die pogen hun gezamenlijke kind een veilig nest te bieden beklijft" ★★★★ NRC

concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé scenografie Juul Dekker kostuums Hanne Pierrot geluidsontwerp Marijn Brussaard eindregie Mara van Vlijmen productie Lena Meijer zakelijke leiding Thomas Royé en Marloes Marinussen AI developer Casper Wortmann, Luc Weytingh producent Frascati Producties i.s.m. La Isla Bonita verkoop Via Rudolphi campagnebeeld Lisa Schamlé techniek Dirk Houthoff & Manuel Boutreur

Onze makers