© Andy Moor

The Spot Where I Find Myself

Genevieve Murphy / Stichting Rizoom / NB Projects
di 22 nov ’22 - wo 23 nov ’22
Solo performance door interdisciplinair kunstenaar Genevieve Murphy.
di 22 nov ’22
-
wo 23 nov ’22

De voorstelling verkent het onderwerp privacy en hoe we ons identificeren met de specifieke ruimtes die ons helpen emoties los te laten, waar we bescherming zoeken en waar we in verdwijnen.

Vastzittend in een positie van besluiteloosheid, wordt een vrouw zich steeds bewuster van haar lichaam in de ruimte. Ze observeert haar appartement als een verlengstuk van zichzelf en erkent tegelijkertijd de impact die het op haar handelingen heeft. Genevieve verweeft spoken word, geluid en beeldende kunst tot een claustrofobische, verontrustende, introverte, humoristische en delicate performance. In samenwerking met de Belgische multidisciplinaire modekunstenaar Tom van der Borght, biedt dit werk een intieme blik in de wereld van de kunstenares en op de personages die ze onderweg heeft ontmoet.

Over Genevieve Murphy

Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde muziek en compositie aan de conservatoria van Glasgow, Birmingham en Den Haag. Ze woont en werkt in Amsterdam. In haar kunstpraktijk combineert ze performance en beeldende kunst met hedendaagse klassieke muziek.

Murphy’s composities en performances werden o.a. uitgevoerd in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw Amsterdam, Het Stedelijk Museum, Sectie C Eindhoven, Music Showroom SC Zagreb, ESC Graz, La Fenice Theatre Venice, MAXXI Rome en Gaudeaumus Utrecht. Ze werkte samen met o.a. Slagwerk Den Haag, Koninklijk Concertgebouworkest Camerata, Storioni Trio, Ex Novo Ensemble en International Ensemble Modern Akademie Frankfurt.

Naast het maken van composities voor diverse muziek-, beeldende kunst- en theaterprojecten, reist Genevieve door Europa met traditionele en geïmproviseerde stukken voor de doedelzak. Ook treedt ze op met muzikanten als Andy Moor (The Ex) en Terrie Hessels.

Eerder stond ze in Frascati met I don't want to be an individual all on my own en Something in this universe.

concept & performance Genevieve Murphy design Tom van der Borght technique research Manuel Boutreur