© Dennis Verbruggen

Ik vind het nu al kut dat het voorbij is

L’Amour Toujours
di 11 okt ’22 - za 15 okt ’22
Een tijdreis naar het verleden, het heden en de toekomst waarin twee vrienden, Leon en Lilou, hun hang naar nostalgie onderzoeken.
di 11 okt ’22
-
za 15 okt ’22

Via Tamagotchi’s, vliegende auto’s, de Nintendo 64 en je MSN crush duiken de twee al rollerskatend dwars door de derrie-douche de diepte in en stuiten op vragen als: Waar is nostalgie eigenlijk goed voor? Is het een troostrijk en veilig gevoel waar je altijd op terug kan vallen? Of is het juist iets wat ons tegenhoudt om vol overgave de toekomst tegemoet te gaan?

Ik vind het nu al kut dat het voorbij is wordt geproduceerd door L’Amour Toujours (voorheen Stichting Moskou) en gemaakt door Teun Smits, Leon Brill, Lilou Dekker en Randa Peters. Het is de derde voorstelling van L’Amour Toujours die met dit team wordt gemaakt.

Eerder speelden zij Lessen van een hert in het Amsterdamse Bostheater, een voorstelling waarin ze samenwerkten met documentairelegende Frans Bromet en de voorstelling Samenkomst in positieve sfeer over het belang van feest. Deze voorstelling werd gespeeld in nachtclubs die leeg stonden vanwege de corona crisis.

In de pers

Over Samenkomst in positieve sfeer:
“Grappige en rake bespiegelingen over de hang naar opwinding. Dekker en Brill zijn goede performers” **** Hein Janssen, de Volkskrant

Steeds schetsen Brill, Dekker en regisseur Randa Peters prachtige, komische beelden
Eva van der Weerd, Theaterkrant

Over Lessen van een hert:
Onder de inmiddels steeds donkerder wordende bomen speelt Lilou Dekker een jonge vrouw die tien jaar was toen Juno von Schulz, de dochter van haar moeders beste vriendin, werd geboren. Dat prille meisje was zo mooi en groeide uit tot een schoonheid, die bij Lilou jaloezie opwekt. Dat is de harde ondertoon van een uiterst gevoelige, briljante voorstelling.
Kester Freriks, Theaterkrant

Credits

Tekst en regie Teun Smits, Randa Peters Tekst en spel Leon Brill en Lilou Dekker Productie Maaike Postma Techniek Mathisse Coornaert Zakelijk leiding Marten Oosthoek