© Bart Grietens

Being wrong and how to admit it

Productiehuis Theater Rotterdam: Zarah Bracht
di 24 jan ’23 - wo 25 jan ’23
Beeldend muziektheater over de onmacht om spijt te bekennen.
di 24 jan ’23
-
wo 25 jan ’23

Sorry seems to be the hardest word… Waarom hoor je zo zelden “Het spijt me” uit de mond van een politicus of ceo? Kirsten Mulder speelt een politica die zich in bochten wringt om een verontschuldiging uit haar lijf te wurgen voor gemaakte fouten en geleden leed.

Via een serie scenische beelden wordt de toeschouwer de beklemmende binnenwereld van deze politica ingeloodst. Begeleid, en soms ook tegengewerkt, door de sound en ritmes van twee drummers live op scène, vecht ze in die wereld met haar eigen demonen: systeemdenken, machtsfantasieën, ontmenselijkende abstracties, de ondankbaarheid van de burger en verdedigingsreflexen. Kan ze onder de formuleringen en maskers, nodig voor het politieke spel, ergens nog de oprechtheid terugvinden om ‘sorry’ te zeggen?

Zarah Bracht verhoudt zich tot hedendaagse politieke en sociale thema’s, maar blijft ver van een journalistieke of documentaire benadering. In plaats daarvan onderzoekt ze de sentimenten en driften die onder de oppervlakte van maatschappelijke debatten sluimeren. In een compositie van beelden, muziek, beweging en tekst creëert ze een intrigerende en soms surreële wereld waarin ‘de boodschap’ eerder gevoeld dan begrepen kan worden. 

In de pers 

"Propvolle voorstelling over een politica die worstelt met haar idealen." Theaterkrant

Over Zarah Bracht

Zarah Bracht verhoudt zich tot hedendaagse politieke en sociale thema’s, maar blijft ver van een journalistieke of documentaire benadering. In plaats daarvan onderzoekt ze de sentimenten en driften die onder de oppervlakte van maatschappelijke debatten sluimeren. In een compositie van beelden, muziek, beweging en tekst creëert ze een intrigerende en soms surreële wereld waarin ‘de boodschap’ eerder gevoeld dan begrepen kan worden. Na Wholesale Destruction wordt Being wrong and how to admit it Zarahs tweede voorstelling bij Productiehuis Theater Rotterdam.

De voor­stel­ling werd genomineerd voor de BNG Bank Thea­ter­prijs 2021

Uit het juryrapport: “Zo ontspint ze de wereld van verant­woor­de­lijk­heid en goed­pra­terij in de westerse politiek en de corporate bedrijfs­takken. Maar ook die van de eenzame mens die probeert het juiste te doen.”

tekst en regie Zarah Bracht spel Kirsten Mulder muziek Ata Güner (compositie en drums) en Nina de Jong (drums) scenografie Rosemarie Allaert kostuum Erik Bosman en Karin van der Leeuw, kostuumatelier Theater Rotterdam regie assistent Sofie Kramer licht Hendrik Walther techniek Marcel Brand en Lidewij Eggels productie Nynke Joustra producent Productiehuis Theater Rotterdam scènefotografie Bart Grietens begeleiding tekst Joachim Robbrecht