Fringe: WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

De Amazones
Mon 5 Sep ’22 21:00
Een tragikomische klimaatmusical.
Mon 5 Sep ’22
21:00

Het is het jaar 2026. De klimaatproblemen lopen steeds verder uit de hand en de gevolgen zijn inmiddels onhoudbaar. Ecosystemen storten in en rampspoed staat voor de deur. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Wie de f*ck heeft dit gedaan? De idealistische wereldverbeteraar Hasse start een zoektocht naar de schuldige om diegene op te roepen tot radicale verandering. Deze zoektocht blijkt echter ingewikkeld...  De Amazones brengen met WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?! een tragikomische klimaatmusical. Aan de hand van karikaturale personages, satirische scenes en indringende muziek nemen zij de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep.

Over de makers

Muziektheatercollectief De Amazones bestaat uit Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker. Zij kennen elkaar van de opleiding Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten zij elkaar al vaker op, omdat ze allemaal een grote drang voelen om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. Zij maken zich namelijk ernstig zorgen over de klimaat- en ecologische crises en nemen allen ook deel aan klimaatacties. Zij kennen de wanhoop en woede die met deze thematiek gepaard gaat maar al te goed en willen daarom hun gezamenlijke verhaal vertalen naar vernieuwende en activistische muziektheatervoorstellingen.

Vorig jaar gingen de Amazones met hun debuutvoorstelling DWARSLIGGERS de musical in première op het Amsterdam Fringe Festival in Theater Bellevue. Na met deze voorstelling een succesvolle tour te hebben gemaakt door het hele land, zullen zij nogmaals met hun gloednieuwe musical, WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!, in première gaan op het Fringe.