Under Construction Dag 2

Frascati Producties presenteert: Loïs Lint, Vladlena Sandu en Cheyenne Toney
Fri 17 May ’24 19:30
Met de Under Construction dagkaart kan je naar: GRIP, The Rainbow Cinema en Part time love.
Fri 17 May ’24
19:30
 • Fri 17 May ’24
  19:30
  Frascati
  Frascati 3

Tijdens deze editie van Under Construction kan je met een dagkaart genieten van een breed scala aan werken. Op vrijdag 17 mei tonen zowel interdisciplinaire theatermaker Loïs Lint, film- en theaterregisseur Vladlena Sandu als singer/songwriter Cheyenne Toney, hun werk. De eerste voorstelling start om 19:30 in Frascati 3.

GRIP om 19:30 

“Oké nog eentje dan” GRIP is een fysieke theatervoorstelling over de band tussen mannen en de invloed die alcohol hierop heeft. Twee mannen zoeken het randje op en onderzoeken wanneer het nog een spelletje is, of dat het eigenlijk te ver gaat. Ze ontdekken en verleggen grenzen. Elkaar uitdagend, het leven vierend, vastgrijpend, verwoestend en bovenal liefhebbend. GRIP is de after waar je wel én niet wilt zijn.

The Rainbow Cinema om 20:00

The Rainbow Cinema is een theaterproject van Vladlena Sandu, gebaseerd op haar eigen ervaringen als adolescent. We volgen de 17-jarige heldin Vlada na de Tsjetsjeense oorlog. De jonge vrouw ziet zich genoodzaakt het pad van de prostitutie in te slaan. Ze valt in handen van een criminele bende die haar verkoopt in Moskou. De heldin ontmoet verschillende mannen en ook andere meisjes zoals zij. De kracht van The Rainbow Cinema is dat Vlada nooit slachtoffer wordt, hoe heftig de anekdotes ook zijn. Ze blijft door alles heen scherp observeren en maakt op de meest cruciale momenten steeds de keuze voor het licht in plaats van het donker. Daardoor weet ze uiteindelijk te ontkomen. Sandu's getuigenissen worden getekend door haar oog voor detail, ontwapenende eerlijkheid en humor. Ze leren het publiek uiteindelijk dat je altijd kunt worden wie je wil zijn, zolang je daarin blijft geloven.

Part time love om 21:30

Wat als liefde het enige is dat ons nog uit de haast en het hollen van het dagelijks leven kan trekken? Hoe voorkom je dat je jezelf te veel door die liefde laat leiden en de balans niet verliest? En is liefde wel opgewassen tegen de systemen die wij in ons dagelijks leven blijven inbouwen voor efficiëntie?

Deze vragen en meer stelt muzikant, storyteller en host Cheyenne Toney zich tijdens Under Construction. Want hoeveel tijd hebben we tegenwoordig nog voor allesomvattende liefde in onze moderne samenleving? Samen met twee muzikanten, drie gasten en een stortvloed aan disciplines als muziek, spoken word, storytelling en spel neemt ze je mee in haar onderzoek. Zijn we teveel in de sprookjes gaan geloven die we zelf niet meer waar kunnen maken?

 • GRIP: begint om 19:30 in F3
 • Duur: 30 min.

 • The Rainbow Cinema: begint om 20:00 in F2
 • Duur: 60 min.
 • Deze voorstelling thematiseert trauma en seksueel geweld

 • Part time love: begint om 21:30 in F1
 • Drank mag mee de zaal in

Over Loïs Lint

Loïs Lint, afgestudeerd aan Docent Theater Artez Arnhem, is een interdisciplinaire theatermaker met een fascinatie voor fysiek theater en menselijke interactie. Haar werk kenmerkt zich door de lichamen die het verhaal vertellen. Hierin onderzoekt zij hoe rauw en eerlijk theater kan zijn.

GRIP is het resultaat van de interdisciplinaire samenwerking tussen dansers Tim Postuma en Masao Dae Parris en theatermaker Loïs Lint.

Tim Postuma is van oorsprong een danser, choreograaf en (fysiek) acteur die wordt geïnspireerd door verhalende beweging, bewegende verhalen en streetstyles zoals house en hiphop. Binnen zijn creativiteit staan muziek en gevoel op de eerste plek waarin hij altijd opzoek is naar elevatie. Masao Dae Parris is een interdisciplinaire kunstenaar met veel interesses binnen de creatieve sector. Met een achtergrond in dans, is hij onder andere werkzaam als videograaf, dj en acteur. Op dit moment onderzoekt hij de werelden die zich voor en achter de camera afspelen. 

Over Vladlena Sandu

Filmmaker en regisseur Vladlena Sandu werd in 1982 geboren in het thuisland van haar vader, de Krim. Nadat haar ouders scheidden, verhuisde Vladlena naar haar moeders geboortestad Grozny in de Tsjetsjeense Republiek. Als kind en tiener maakte ze zes jaar oorlog mee. In 1998 emigreerde ze naar het Russische vasteland en kreeg ze de status van ontheemde. In 2011 studeerde ze af aan de Rodchenko Kunstschool. In 2016 studeerde ze af aan de VGIK, waar ze filmregie studeerde aan een BA-opleiding onder leiding van Alexei Uchitel. In 2019 studeerde ze af aan Boris Yukhananov's Studio of Independent Direction. Nadat Rusland Oekraïne binnenviel in maart 2022, werd ze voor de tweede keer vluchteling. Tegenwoordig woont en werkt ze in Amsterdam, Nederland.

Over Cheyenne Toney

Singer/songwriter Cheyenne Toney heeft een bijzondere en krachtige stem met een uniek rauw randje waarmee ze haar publiek weet te raken. Haar muziek omschrijft zich het beste als een mix van Urban en Pop met een Caribisch tintje. Naast haar carrière als muzikant is ze werkzaam in het theater, waar ze onder andere als nieuwe maker bij Het Bijlmerparktheater haar eigen muziektheatervoorstelling heeft gemaakt. Binnen haar werk wisselen muziek, spoken word en spel elkaar in rap tempo af.

Over Under Construction

Met Under Construction presenteert Frascati sinds 2023 een programma voor makers die nieuwe perspectieven tonen, persoonlijk werk maken en daarmee niet vanzelfsprekende werelden bij elkaar brengen. Onder de vleugels van Frascati Producties krijgen zij een korte periode de tijd om op hun werk te reflecteren. Het programma biedt hen de ruimte om eerder gemaakt werk te verdiepen, om te experimenteren en zich verder te ontwikkelen. 
Under Construction werkt nauw samen met: Productiehuis Nowhere, Bijlmer Parktheater, Poetry Circle, Fringe Festival, Podium Mozaïek en Over het IJ Festival.

Credits GRIP
concept en regie Loïs Lint spel Tim Postuma en Masao Dae Parris co-producent Productiehuis Nowhere kostuum Nina Perino met dank aan Stichting JanIvo, Jovan Smilda en Jazzy van Wersch met dank aan Stichting JanIvo

Credits THE RAINBOW CINEMA
tekst
Vladlena Sandu and Lena Tronina spel Ali Zijlstra and Vladlena Sandu vertaling Dasha van Amsterdam and Purni Morell artistieke ondersteuning Paulien Geerlings and Nina van Tongeren productie ondersteuning de Toneelmakerij

Credits Part time love
muziek Mr. Jetfly en Alexander Lopez Gonzalez fotograaf Chan.photography met dank aan Bijlmer Parktheater