Klas 5

Priscilla Vaudelle / Frascati Producties i.s.m. de Bascule
Sat 14 Dec ’19 20:00
Sat 14 Dec ’19
20:00
  • Sat 14 Dec ’19
    20:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 4
    Past event

Na twee succesvolle projecten met jongeren in behandeling bij de Bascule (The Well en The Tree van regisseur Alexandra Broeder), krijgt de samenwerking tussen Frascati Producties en de Bascule een vervolg. In dit nieuwe project onderzoekt theatermaker Priscilla Vaudelle (Frascati Producties, Lost Project) samen met de Bascule wat man-zijn is. De coach van Klas 5 en een jongen uit de klas ontmoeten elkaar. Wanneer ben je een echte man? En wie bepaalt dat eigenlijk? Een eerste onderzoekspresentatie over mannelijke identiteit en kwetsbaarheid anno nu, waarbij jongere en coach gelijkwaardig het podium met elkaar delen.

Sinds 2017 doet Priscilla Vaudelle samen met theatermaker Tim van den Heuvel onderzoek naar jonge mannen in Amsterdam. In dat kader maakten zij eerder met theatercollectief LostProject de succesvolle voorstelling MAN DOWN. Dit onderzoek krijgt nu een vervolg met Klas 5.

De Bascule is een academisch centrum voor kinder- jeugdpsychiatrie en verleent psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen in Nederland. De Bascule werkt nauw samen met de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Hierdoor zijn zij betrokken bij onderwijs, opleiding en onderzoek.

concept Priscilla Vaudelle met en door Jardel, Sem, Tim productie Frascati Producties i.s.m. de Bascule