© Luis Xertu

Not All is Lost

Davy Pieters / Theater Rotterdam
Wed 10 May ’23 - Sat 13 May ’23
Een voorstelling over lichamen. Over lichamen die zorgen voor andere lichamen.
Wed 10 May ’23
-
Sat 13 May ’23

Not all is lost is een voorstelling over lichamen. Over lichamen die zorgen voor andere lichamen. Over de kracht van onze onderlinge afhankelijkheid. Over onze kwetsbare behoefte aan de ander. Wat betekent het om zorg te dragen? Wat betekent het om gedragen te worden? 

In Not all is lost zoomt Davy Pieters in op de jongvolwassen levensfase. Een periode midden in het leven, tussen geboorte en dood in, waarin zorg dragen een steeds persoonlijkere betekenis krijgt. Ons lichaam en omgeving worden gevoed en gevormd door de mate van zorg die wij eraan besteden. Maar het grote belang 
van zorg wordt pas echt zichtbaar op het moment dat die ontbreekt. Waar zorg wordt ontzegd, vergaan dingen. Ze kwijnen weg.

Een ode aan de lichamen die het gewicht van de ander dragen. Die zich bereid voelen naast iemand te staan, en blijven staan. Die terugkeren, en blijven terugkeren. Die hun lichaam geven om een ander lichaam te helpen. Die opvangen, aanraken, vastpakken en optillen. Het oncomfortabele omarmen. Die 
vasthouden en niet loslaten.

In Not all is lost koppelt Davy Pieters het element aarde aan de jongvolwassen levensfase. Hiermee maakt ze ruimte voor groei, maar ook voor verval, dood en stilte. De performers delen de vloer met een levend, aards landschap. Lichaam en landschap vertellen samen, in deze een beeldende fysieke performance, een panoramisch verhaal over zorg en verwaarlozing.

In haar vierdelige serie over het opgroeien in een toekomstige wereld, verbindt Davy Pieters haar krachtige beeldtaal met verschillende levensfasen en de vier natuurlijke elementen: water, aarde, vuur en lucht. Ze kijkt naar jeugd, volwassenheid, ouderdom en de dood tegen een achtergrond van sciencefiction.

Pieters gebruikt de elementen van het theater als microscoop. Van performance, scenografie tot soundscape. En daarmee zoomt ze in op angst, hoop, veerkracht en verzoening binnen ons werelds co-existente in post-apocalyptische tijden.

Over Davy Pieters 

De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoekend naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Haar voorstellingen kenmerken zich door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl.

concept & regie Davy Pieters performance Melyn Chow, Charlotte Gillain, Thomas Higginson muziek Gagi Petrovic scenografie Janne Sterke assistent-decor Noa Muller lichtontwerp Varja Klosse kostuumontwerp Johanna Trudzinski dramaturgie Eylül Fidan Akinci techniek John Thijssen, Peter Leeuwenburgh, Marvin Berg productie Laura Holleman marketing Milou Zoer