Richard Terborg

SIXTH

Priscilla Vaudelle (LostProject) in coproductie met Frascati Producties
Wed 14 Sep ’22 - Thu 24 Nov ’22
Een muzikale voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal
Wed 14 Sep ’22
-
Thu 24 Nov ’22

Sixth is verdwenen. Het laatste wat men van haar heeft gezien is een duistere post op een van haar socials...

Online bewerken jonge vrouwen massaal hun selfies met filters. Offline moet ook hun eigen lichaam er nu aan geloven, soms zelfs met fatale afloop. Van borstimplantaten en lipfillers tot aan all inclusive-Brazilian Butt Lift (BBL) groepsreizen naar Turkije. Wie mooi is heeft liefde, succes, geld, zelfvertrouwen en vrienden. Ooit haalden wij ons schoonheidsideaal van de televisie of een tijdschrift. Nu de wereld in onze telefoon zit zetten stijliconen als Kim Kardashian en Nicki Minaj de toon.

In een muzikale theatrale podcast - live voor publiek - maken wij kennis met vier hosts. Ze praten over hét nieuws waar íedereen een mening over heeft: de verdwijning van Sixth. Met songs, facts, persoonlijke ontboezemingen en vuige insta-comments nemen ze het publiek mee in een talkshow rond de huidige schoonheidshype van opgespoten billen en gezwollen lippen.

De voorstelling SIXTH gaat in september 2022 in première in Frascati. Het vertelt het verhaal van jonge vrouwen en uiterlijke perfectie. Dwars door een dreigende soundscape van rap, soul en r&b beats, ontrafelt zich een duister verhaal rond obscure cosmetische ingrepen en opgezwollen lijven in naam der schoonheid. SIXTH wordt een moderne stadstragedie over offline overleven in een online wereld.

Met The Sixth Sessions presenteerde Priscilla Vaudelle eerder (in het voorjaar van 2022) al haar vooronderzoek van SIXTH, een audiovisuele voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal.

 

Première september 2022

Aansluitend op Tour

De pers over BIMS

“Een overtuigende lofzang op de Bijlmer.”  Theaterkrant

“Theatermaker Priscilla Vaudelle droomde tijdens corona van een grootse musical over opgroeien in de Bijlmer. Het resultaat, Bims, is een lofzang op een lang verguisd stadsdeel.” Interview met Priscilla Vaudelle in Het Parool

Over Priscilla Vaudelle

De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 aan de ATD. Tijdens haar studie richtte zij het collectief LostProject op. In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. Vaudelle maakte eerder met een zeer overtuigende jonge cast Man Down (2018) en The World Is Yours (2019). Vanaf 2019 is Vaudelle verbonden aan Frascati Producties. Onlangs creëerde zij de muzikale voorstelling BIMS, die vanaf januari 2022 op tournee is. In BIMS volgen we het verhaal van een groep jonge Bijlmerbewoners, vechtend tegen gentrificatie en racisme.

concept en regie Priscilla Vaudelle medemakers/ spel Lavinia Aronson, Roxy Verwey, Samantha Cherish Wielkens, Marrassa Naingie compositie en muziek Alvin Lewis en Patrick Mijnals songwriter Nino Pattiasina dramaturgie Stephen Liebman lichtontwerp Varja Klosse licht en geluid Martin Kaffarnik en Wouter Versteege regie-assistentie Erwin Kiene marketing Gigiano Hertog en Vurgil Bruyning campagnebeeld Richard Terborg visagie Merrelin Janssen MMKP productie Channa Begbie styling Odair Pereira speciale dank aan Brian Kemble, Yahmani Blackman & HAYP