© Lowiegraphy

Under Construction: MACHO

Frascati Producties presenteert: Erwin Kiene
vr 19 mei ’23 en za 20 mei ’23
Een feest vol beweging en een blik op 'mannelijkheid'.
vr 19 mei ’23
en
za 20 mei ’23

Opgroeiend tussen zijn opa, vader, ooms neven en broer kijkt performer Erwin Kiene naar de verschillende vormen van wat men "mannelijkheid' noemt.

We leven in een tijd waarin we gender opnieuw mogen bekijken. Welke waarde zijn er aan de verschillende rollen toegekend? En wat voor man wil, kan ik zijn?

Door in de huid te kruipen van de mannen in zijn leven, verandert de kijk van Erwin Kiene op zichzelf en de wereld waarin hij is opgegroeid. Door middel van muziek en dans komt ieder familielid tot leven en worden hun worstelingen, trots en humor zichtbaar.

De voorstelling is een feest vol beweging en neemt je mee naar zijn Guyaneze familie.

Under Construction

Frascati presenteert een nieuw programma waarin jonge makers bestaand werk uitdiepen of in een korte periode nieuw werk maken. Het betreft hier makers die nieuwe vormen onderzoeken, hun werk is persoonlijk en verhoudt zich tot grootstedelijke thema’s en vragen. Zij krijgen onder de vleugels van Frascati Producties de ruimte om te experimenteren en te ontwikkelen. 

Met in mei 2023 Toni Blackwell, Erwin Kiene en Houda Bibouda.

Credits

concept en spel Erwin Kiene choreografie Erwin Kiene begeleiders Dionne Verwey, Priscilla Vaudelle, Elike Roovers tekstbegeleiding Smita James sound designer Gery Mendes 

Over Erwin Kiene

Erwin Kiene is allround performer en in 2018 afgestudeerd aan de opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Erwin is altijd bezig geweest met schrijven en dansen en is gespecialiseerd in de stijl Krump. In 2016 heeft hij zich ontwikkeld als speler bij het door Priscilla Vaudelle opgerichtte LostProject Amsterdam. Bij LostProject speelde hij in Man Down, Man Down 2.0, The World Is Yours, Man Down Global, BIMS part 1 (LostProject / Frascati Producties) en SIXTH (LostProject / Frascati Producties). Erwin deed in 2023 mee aan het nieuwe makers festival ‘RRReuring’’ bij Podium Mozaïek en ontwikkelde daar zijn eerste solovoorstelling.