TALK: Let's talk about religion

ENTER
Fri 23 Jun ’23 18:00
In deze talk schuiven afstudeerders aan in wiens werk godsdienst een belangrijke rol speelt. Luister-, praat- en denk mee.
Fri 23 Jun ’23
18:00
  • Fri 23 Jun ’23
    18:00
    Frascati
    Frascati 3

 Let’s talk about religion, baby!

Van christendom tot islam en van boeddhisme tot atheïsme; veel afstudeerders maken werk- of doen onderzoek naar religie. Ze maakten een voorstellingen die hemels én hels waren, zetten zich juist af tegen het geloof of onderzochten of de theaterzaal niet de hedendaagse kerk kan zijn. In deze talk schuiven afstudeerders in wiens werk godsdienst een belangrijke rol speelt. 

Luister-, praat- en denk mee. Let’s talk about religion, baby! 

Over de sprekers

Anne Nolten en Julia Verstappen maakte een voorstelling vanuit de tekst GOD van BOG. Biedt het geloven in een god steun en houvast? Wat als het je niet lukt daarin te geloven? Waar vinden we, zonder religie, onze structuren en rituelen? Enkele vragen die zij in dit proces onderzochten. 

Collectief Holy Dirt (Bram van der Snel, Jan Groenland en Ies Marczmarec) houdt zich bezig met het thema godsgruwelijkheid. Het hemelse helse, en het helse hemelse. De esthetiek van hemel en hel is vaak aanwezig in hun werken. 

Shabnam Baqiri’s afstudeervoorstelling heet DISTURBED LINES en gaat over vier personages/stemmen die verschillende onderwerpen vanuit een rechts perspectief benaderen.

Anne en Julia studeren momenteel af aan de opleiding Docent Theater aan Fontys, Bram, Jan en Ies studeren af aan de performance opleiding van de Toneelacademie Maatricht en Shabnam aan Writing for Performance HKU. Zij gaan in gesprek met moderatoren Sam Schwarz (afstuderende aan Muziektheater van ArtEZ) en Bregt van Deursen.

  • Duur: 45 min.
  • Er is tijdens het festival elke avond een vegetarische maaltijd af te halen bij Frascati Café. Deze kan je meenemen naar deze talk!