TALK: Let's get personal

ENTER
Thu 22 Jun ’23 18:30
Gesprek over werk maken vanuit je persoonlijke ervaringen.
Thu 22 Jun ’23
18:30
  • Thu 22 Jun ’23
    18:30
    Frascati
    Frascati 3

Voor veel afstudeerders zijn hun persoonlijke verhalen een grote inspiratiebron voor hun werk, vaak vanuit thema’s die nog veelal onderbelicht zijn. 

In deze talk schuiven een aantal afstudeerders aan die werk maakten vanuit hun eigen ervaringen rondom thema’s als seksualiteit, depressie en bi-culturaliteit. Heeft het onderzoek de verhouding tot hun eigen verhaal veranderd? Hoe creëer je afstand van je eigen ervaring? Kom erbij, zet je zorgen maar opzij en let’s get personal!

Over de sprekers

Vince van Neer creëerde in zijn afstudeervoorstelling Met dank aan… een puberpersonage die veel van dezelfde uitdagingen heeft in het leven als hij zelf had in de puberteit, zoals depressie onzekerheid over seksualiteit en andere moeilijkheden die tiener zijn met zich meebrengt. 

Esmee de Haan maakte een voorstelling waarin ze onderzoek deed naar depressie. Hoe voelt het om een depressie te hebben? En hoe maken we dit meer bespreekbaar in de maatschappij?

Zoë Dee de Heer maakte de voorstellingen Half goed en Detangled. De eerste voorstelling is een onderzoek naar identiteit en wat het betekent als je afkomst te zien aan de buitenkant van je lichaam. Voor Detangled werkte ze samen met vier spelers die op zoek gingen naar hun eigen waarheid over het hebben van kroeshaar. 

Vince studeert af aan de Toneelschool van ArtEZ, Esmee aan Docent Theater van NHL Stenden en Zoë Dee aan Docent Theater van de AHK. Zij gaan in gesprek met moderatoren Just van Bommel en Selm Wenselaers. 

  • Er is tijdens het festival elke avond een vegetarische maaltijd af te halen bij Frascati Café. Deze kan je meenemen naar deze talk!