TALK: Let's talk about witches

ENTER
Wed 21 Jun ’23 19:00
Gesprek over onderzoek doen naar en werk maken over heksenvervolging.
Wed 21 Jun ’23
19:00
  • Wed 21 Jun ’23
    19:00
    Frascati
    Frascati 3

Lichting 2023 maakte in groten getale werk over feminisme en heksen. Hoe staat het ervoor met de emancipatie van de vrouw?

In deze talk nemen een aantal afstudeerders, die werk maakten over de heksenvervolging, je mee in hun onderzoek. Welke lessen trokken zij uit deze geschiedenis? Welke ontdekkingen nemen zij mee het werkveld in? En waar liepen zij tegenaan tijdens het vormgeven van deze materie in een voorstelling?

Parkeer je besem in de Nes, pak er een biertje bij en let’s talk about witches, baby!

Over de sprekers

Minne Thomas, Fabiënne Rutten en Joëlle Vaartjes werkten collectief samen aan hun afstudeervoorstelling This Is Definitely Not A Story About Witches. Een gedeelde intrinsieke motivatie voor het maken van feministisch en activistisch werk heeft hen samengebracht om een voorstelling te maken over femicide en de heksenvervolgingen die plaatsvonden tussen de 15e en de 18e eeuw in West Europa. 

Anne van der Vegt maakte, samenwerking met haar zus en performer Lieke, de voorstelling ‘Haar op je tanden’, over huilende heksen en hysterische helden. Anne schreef, voordat ze begonnen met het maken van de voorstelling, haar afstudeeressay ‘Van heksenjacht naar heksenmacht’. Vanuit historische bronnen zoekt Anne naar grond om op te staan, en vraagt ze zich af hoe deze femicide zich verhoudt tot hedendaagse vrouwenuitsluiting. 

Fabiënne studeert af aan de Arnhemse Toneelschool, Joëlle en Minne aan de opleiding Docent Theater in Arnhem en Anne aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zij gaan in gesprek met moderatoren Rinke Brans (afstuderende aan de master International Dramaturgy aan de UvA) en Selm Wenselaers.

  • Er is tijdens het festival elke avond een vegetarische maaltijd af te halen bij Frascati Café. Deze kan je meenemen naar deze talk!