TALK: Let's talk about the audience of the future

ENTER
Sat 24 Jun ’23 18:30
Over het maakproces en het belang van theater in het klaslokaal.
Sat 24 Jun ’23
18:30
  • Sat 24 Jun ’23
    18:30
    Frascati
    Frascati 3

ENTER the world of the future audience’, dacht een aantal afstudeerders toen zij begonnen aan hun afstudeerwerk. Als kinderen en jongeren niet naar het theater komen, dan komen wij wel naar hen!

In deze talk vertellen afstudeerders over hun voorstellingen die op scholen speelden. Ze vertellen over hun maakproces met het klaslokaal als decor en over het belang van theater voor deze doelgroep.

Ontkurk de Jip & Janneke champagne, we zeggen nog niet wat je gaat doen, maar neem je zwemspullen mee en let’s talk about the audience of the future! 

Over de sprekers

Rajja Gomez Iglesias maakte De Grote Kutshow: een voorstelling voor jong en oud over seks vanuit het vrouwelijk perspectief. In deze voorstelling wordt een nieuwe wereld gecreëerd waarin je mag verdwalen, alles kan bestaan en eerlijk communiceren het nieuwe neuken is. 

Jannah de le Lijs maakte de voorstelling Hoe blus je een vulkaan? Een educatieve klassenvoorstelling over wanneer je op ontploffen staat en waarin de acteurs met de klas in gesprek gaan over boos worden. 

Jannah studeert af aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ in Arnhem en Rajja aan de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Zij gaan in gesprek met moderatoren Rinke Brans (afstuderende aan de master International Dramaturgy aan de UvA) en Evelien Kanters.

  • Duur: 45 min.
  • Er is tijdens het festival elke avond een vegetarische maaltijd af te halen bij Frascati Café. Deze kan je meenemen naar deze talk!