Haar op je tanden

Anne en Lieke van der Vegt / Toneelacademie Maastricht
Fri 23 Jun ’23 16:30
Een voorstelling over huilende heksen en hysterische helden.
Fri 23 Jun ’23
16:30
  • Fri 23 Jun ’23
    16:30
    Frascati
    Frascati 4

''HEKS!!!'' We kennen haar als lelijke, oude trut uit sprookjes; een rimpelige huid, kromme neus en een wrat op haar kin. Heb jij haar wel eens in het echt ontmoet? Gillend op haar bezemsteel? Ze vraagt zich af waarom de aarde daar beneden haar toeschreeuwt, in vlammen werpt en tot as verbrandt. 

In de voorstelling Haar op je tanden gaan makers en zussen Anne en Lieke van der Vegt op zoek naar hun innerlijke heks. Vanuit hun interesse in de heksenjacht van 500 jaar geleden, kijken ze terug naar de heks die voor hen de weg heeft vrijgemaakt, en laten haar uit as herrijzen. 

''We smijten ons voorbij de brandstapels en halen onze tong langs het vuur, vanuit onze heksensabbat. We brouwen een toverachtige voorstelling met MAGIC, MUSIC, HISTORY en HYSTERY!!!!''

Over de makers

Anne en Lieke van der Vegt zijn zussen en collega’s. Ze werken vaak en graag samen, omdat ze elkaar goed begrijpen. Wanneer ze hun krachten bundelen, resulteert dit in speelse, experimentele en muzikale voorstellingen, waarbij overgave en verwondering centraal staan. De zussen samen op de vloer brengt iets magisch mee, alsof ze met een onzichtbare draad aan elkaar verbonden zijn.  

Anne studeert af als regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht, waar Lieke in 2020 als performer afstudeerde. Haar op je tanden is hun tweede productie na hun debuutvoorstelling Hier kun je niet omheen, die in 2021 in première ging. 

  • Duur: 40 min.

spel & concept Lieke en Anne van der Vegt eindregie Noah Janssen sounddesign Mathijs van Til artistieke begeleiding Sjoeke-Marije Wallendal kostuums Nine van Weert posterbeeld Hindele Zondervan

Deze productie wordt gemaakt met ondersteuning van VAKTOR Makershuis, Zwolse Theaters, VIAZUID, Stichting het Hervormd Weeshuis, Toneelacademie Maastricht, en Stichting Abracadabra.