© Eva Roefs

Nazar Rakmanov gaat 8 mei in première met zijn multimediale voorstelling over grenzen en migratie

Wat als je genoodzaakt bent te migreren, maar nergens terechtkunt? In The Borderland: dark promise neemt de Tataars-Russische choreograaf Nazar Rakhmanov je mee langs mythes, fictie en realiteit rondom grenzen en migratie. De voorstelling, gemaakt bij Frascati Producties, gaat in première op woensdag 8 mei 20:00. Daarna is hij nog tot en met zaterdag 11 mei te zien in Frascati 4.

 

The Borderland: dark promise toont de tussenwereld van mensen die genoodzaakt zijn hun land te ontvluchten, maar niet de kans krijgen om zich ergens te vestigen. In deze multimediale performance omarmen vijf spelers van verschillende nationaliteiten de duisternis als plek van vrijheid en verbeelding, als tegenwicht voor een samenleving met permanente verlichting, controle en bewaking. 

Nazar reisde met zijn crew naar Servië en Bosnië om vooronderzoek te doen buiten de muren van het theater. Met video, dans, muziek en rituelen onderzochten zij de notie van grenzen. Van geopolitieke landsgrenzen, maar ook van grenzen tussen licht en duisternis, helderheid en obscuriteit en tussen bewustzijn en onderbewustzijn. 

Nazar studeerde in 2022 aan de School for New Dance Development in Amsterdam. The Borderland: dark promise is zijn tweede werk bij Frascati Producties; eerder maakte hij de voorstelling Yurodifice in het kader van Beginnings in 2023.

 

  • di 7 mei ’24
   20:00
   Try-out
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • wo 8 mei ’24
   20:00
   Première
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • do 9 mei ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • vr 10 mei ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4
  • za 11 mei ’24
   20:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 4