Eva Roefs

Erasmus Mackenna

Maker

Erasmus Mackenna is een Schots-Nederlandse theaterregisseur en lichtontwerper. Die studeerde in 2021 af aan de Theater Regie opleiding in Amsterdam. Erasmus is werkzaam in Nederland en Schotland en is lid van het driekoppige theatercoöperatie LENZ. Na Schede en Mes (in het kader van Beginnings) is de voorstelling LENZ de tweede productie bij Frascati Producties. 

Biografie

Erasmus Mackenna (1999) is een Schots-Nederlandse theaterregisseur en lichtontwerper. Die studeerde in 2021 af aan de Theater Regie opleiding in Amsterdam. Erasmus maakte verschillende afstudeervoorstellingen, Mary Stuart, Queen of Scots en  JUNK , en liep o.a. stage bij gezelschappen Theater Utrecht en Internationaal Theater Amsterdam.

Erasmus is werkzaam in Nederland en Schotland en is lid van het driekoppige theatercoöperatie LENZ. Daarnaast is Erasmus in het seizoen 2021-22 verbonden aan Maatschappij Discordia in het kader van de regeling Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten.

Het werk van Erasmus legt verhalen bloot die in de maatschappij taboe zijn. Terugkerende onderwerpen in diens werk zijn mentale ziekte, eenzaamheid, liefde, geweld, idealisme, klasse en emancipatie. Tekst, spel, live muziek en licht vormen het fundament van hun voorstellingen. Diens werk onderzoekt een wereldbeeld op de grens tussen idealistische romantiek en wanhopige nihilisme. De centrale vraag van diens werk is: "Hoe overleef ik in de wereld die er is en hoe bouw ik aan de wereld waar ik in geloof?"

LENZ is de tweede voorstelling die Erasmus maakt bij Frascati Producties.

Producties