Foto: QiQi van Boheemen, art direction: What The Studio

HAUNTOLOGY

LENZ / Frascati Producties
wo 10 jan ’24 - za 20 jan ’24
“I’ve seen it. I know. I know it’s coming.” Een modern, audiovisueel spookverhaal over opgroeien in een afstervende wereld.
wo 10 jan ’24
-
za 20 jan ’24

“I’ve seen it. I know. I know it’s coming.” 

 

Een tiener zit alleen in diens slaapkamer. De enige verbinding met de buitenwereld is de bodemloze draaikolk van het internet, die het kind heen en weer slingert tussen kattenfilmpjes en catastrofaal geweld.  

's Nachts, met het laptopscherm nog naflikkerend, lijkt er iets in de slaapkamer te bewegen; een schaduw in de deuropening, een lach in het donker, een adem onder het bed... tot het kwellen langzaam ontspoort en de tiener weet dat het tijd is om een vraag te beantwoorden die die lang onderdrukt heeft.

HAUNTOLOGY is een hedendaags spookverhaal over de existentiële worstelingen van een generatie die opgroeit in een wereld die vernietigd wordt. Hoe begin je aan je leven als de mensheid op de rand van uitsterven staat?

Vernoemd naar het laatste boek van cultlegende Mark Fisher maakt LENZ, in samenwerking met performer QiQi van Boheemen en drone-synth muzikant Tos Nieuwenhuizen, een audiovisueel portret van een jong individu op zoek naar hoop en verbinding in een afstervende wereld.

  • Première: vr 12 jan 2024 20:00
  • Gesproken taal: Engels
  • Op di 16 en do 18 jan met boventiteling (Engels)
  • za 13 jan deel van het We Are Public programma

Over LENZ

LENZ is het interdisciplinaire collectief van toneelspeler en schrijver Marit Hooijschuur (zij/haar), regisseur en ontwerper Erasmus Mackenna (die/diens) en schrijver en dramaturg Roel Pronk (hij/ zijn). De voorstellingen van LENZ begeven zich op de grens tussen theater, live muziek en performance. Geïnspireerd door de underground en outsiders in de samenleving, creëert LENZ alternatieve toekomsten, vol idealistische hoop en radicale empathie.

Sinds 2021 is LENZ verbonden aan Frascati Producties. Eerder al maakte het drietal bij Frascati Producties LENZ (2022), Sheath and Knife (Schede en Mes, 2021) en Katie Cruel (2023). De laatste twee voorstellingen onderzoeken de complexe driehoeksverhouding tussen slachtoffer, dader en toeschouwer, geïnspireerd door Schotse murder ballads en moordsprookjes door de eeuwen heen. In het voorjaar van 2024 volgt een landelijke tour van Katie Cruel

LENZ in de pers

"De essentie van wat LENZ wil vertellen is ontegenzeggelijk van nu." Het Parool over Katie Cruel

"De voorstelling omarmt de duisternis op een bijzondere, mooie manier, inhoudelijk, visueel en op muzikaal niveau." Theaterkrant (Keuze van de Criticus) over Sheath and Knife (Schede en Mes)

concept & creatie LENZ regie Marit Hooijschuur, Erasmus Mackenna en Roel Pronk performance QiQi van Boheemen en Tos Nieuwenhuizen compositie & live muziek Tos Nieuwenhuizen scenografie & kostuum Kevin Pieterse licht Erasmus Mackenna video Theodore Wilkins-Lang geluidstechniek  Luc van Weelden