Foto: QiQi van Boheemen, art direction: What The Studio

HAUNTOLOGY

LENZ / Frascati Producties
wo 10 jan ’24 - za 20 jan ’24
“I saw it too. I know it’s coming.” Een modern, audiovisueel spookverhaal over opgroeien in een afstervende wereld.
wo 10 jan ’24
-
za 20 jan ’24

“I saw it too. I know it’s coming.” 

 

Een tiener zit alleen in diens slaapkamer. De enige verbinding met de buitenwereld is de bodemloze draaikolk van het internet, die het kind heen en weer slingert tussen kattenfilmpjes en catastrofaal geweld.  

's Nachts, met het laptopscherm nog naflikkerend, lijkt er iets in de slaapkamer te bewegen; een schaduw in de deuropening, een lach in het donker, een adem onder het bed... tot het kwellen langzaam ontspoort en de tiener weet dat het tijd is om een vraag te beantwoorden die die lang onderdrukt heeft.

HAUNTOLOGY is een hedendaags spookverhaal over de existentiële worstelingen van een generatie die opgroeit in een wereld die vernietigd wordt. Hoe begin je aan je leven als de mensheid op de rand van uitsterven staat? 

Met spel van QiQi van Boheemen, live muziek van drone-synth muzikant Tos Nieuwenhuizen en levensgrote videoprojecties, toont LENZ een multidisciplinaire voorstelling over een jong individu op zoek naar hoop en verbinding in een afstervende wereld. De voorstelling is geïnspireerd door (en vernoemd naar) het laatste boek van cultlegende Mark Fisher.

Vrijdag 19 jan | Double bill: HAUNTOLOGY + Tos Nieuwenhuizen

Deze avond geeft Tos Nieuwenhuizen na afloop van de voorstelling een concert in het decor van HAUNTOLOGY. Je ticket voor 19 jan geeft automatisch toegang tot het concert.

De Double-bill is uitverkocht. Losse tickets voor het concert om 21:30 koop je hier.

 

HAUNTOLOGY in de pers

"Een gelaagde vertelling over existentiële angst en een tiener in rouw." ★★★★ de Volkskrant

"Het geheel oogt cinematisch en de aandacht voor detail is bewonderenswaardig." [...] "Een voorstelling die blijft spoken." Theaterkrant

"Een intiem portret van een kind." Stadstekening voor Het Parool

Credits

concept & creatie LENZ regie Marit Hooijschuur, Erasmus Mackenna en Roel Pronk performance QiQi van Boheemen compositie & live muziek Tos Nieuwenhuizen scenografie & kostuum Kevin Pieterse licht Erasmus Mackenna video Theodore Wilkins-Lang geluidstechniek  Luc van Weelden met dank aan Eddie Kandhai, Maatschappij Discordia

     

Over LENZ

LENZ is het interdisciplinaire collectief van toneelspeler en schrijver Marit Hooijschuur (zij/haar), regisseur en ontwerper Erasmus Mackenna (die/diens) en schrijver en dramaturg Roel Pronk (hij/ zijn). De voorstellingen van LENZ begeven zich op de grens tussen theater, live muziek en performance. Geïnspireerd door de underground en outsiders in de samenleving, creëert LENZ alternatieve toekomsten, vol idealistische hoop en radicale empathie.

Sinds 2021 is LENZ verbonden aan Frascati Producties. Eerder al maakte het drietal bij Frascati Producties LENZ (2022), Sheath and Knife (Schede en Mes, 2021) en Katie Cruel (2023). De laatste twee voorstellingen onderzoeken de complexe driehoeksverhouding tussen slachtoffer, dader en toeschouwer, geïnspireerd door Schotse murder ballads en moordsprookjes door de eeuwen heen. In het voorjaar van 2024 volgt een landelijke tour van Katie Cruel

Credits