© Lucy de Nooij

Beginnings sep 2024: Double bill

Jelle Huizinga / Raygin Fullinck / Frascati Producties
do 26 sep ’24 - za 28 sep ’24
Theatraal onderzoek van nieuwe makers.
do 26 sep ’24
-
za 28 sep ’24

In Beginnings toont Frascati Producties het theatraal onderzoek van nieuwe makers. Na een maand werken presenteren Jelle Huizinga én Raygin Fullinck een eerste proeve tijdens een double bill van donderdag 26 t/m zaterdag 28 september.

Mag ik je (aan-)raken? - Raygin Fullinck / Frascati Producties

Mag ik je vasthouden? In een wereld vol vliegensvlugge communicatie telt elk woord en elke handeling. Alle blikken hebben betekenis en elke beweging vraagt om een reactie. In deze voorstelling is consent een gesprek en kent het nuances. Twee mensen gaan in verschillende situaties de dialoog aan. In taal, beweging en muziek. Het resultaat is soms grappig of confronterend, maar vaak ongemakkelijk.  Hoe leer je de stappen van de subtiele dans van verlangen en wederzijdse instemming?

forever falling - Jelle Huizinga / Frascati Producties

Een muzikale soloperformance over retrogressie oftewel terugval en de (onderdrukte) wens om te vliegen. Jelle Huizinga onderzoekt door middel van tekst, beweging en geluid persoonlijke vragen rondom de angst om terug te vallen. Wat houdt dit in, wie vangt je op als het gebeurt, hoe beïnvloeden deze angsten je leven? Geïnspireerd door de ritmiek en de directheid van rap en punk duikt hij dieper in zijn lopende onderzoek naar transgressie in geluid en tekst. Ook kijkt hij naar zijn fysieke aanwezigheid op de vloer vanuit de vragen: Hoe kan ik zacht zijn? Wie kan ik worden?

  • Dit is een double bill, het programma begint om 20:00 in Frascati 2.

Credits

Gemeente Amsterdam NIEUW