Theatrale lezing: Het einde moet nog gebeuren

Eliane Zwart
wo 7 feb ’24 19:30
Een voorstelling over moeten vluchten en ergens anders opnieuw beginnen.
wo 7 feb ’24
19:30
  • wo 7 feb ’24
    19:30
    Theater van Deyssel
    Lodewijk van Deysselstraat 91, 1064 HM Amsterdam

Theatermaker Eliane Zwart schrijft de komende periode aan haar nieuwe voorstelling Het einde moet nog gebeuren bij Theater van Deyssel. Een voorstelling over moeten vluchten en ergens anders opnieuw beginnen. Over het verwelkomen van deze verhalen en of er voor deze vertellingen plek is in de Nederlandse maatschappij en theaters.  

Tijdens haar schrijfproces gaat Eliane als taalvrijwilliger aan de slag in het AZC Willinklaan in Nieuw-West. Ze ontmoet nieuwkomers die deze levensverhalen met zich meedragen. Ook laat ze zich inspireren door het stuk ‘Zes personages op zoek naar een auteur’ van Luigi Pirandello (1921) en door de persoonlijke geschiedenissen van haar acteurs die ook ooit hun land moesten verlaten. 

Over Eliane Zwart

Eliane Zwart (28) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht als performer (2019) en docent (2023). Zowel haar lesgeven als haar theaterwerk gaat over hoe we ons kunnen verplaatsen in de ander. Met als belangrijkste middel het delen van verhalen. “Mijn voorstellingen gaan altijd over verhalen; over hoe, waarom en welke verhalen we vertellen. Daarin speel ik graag met verschillende lagen van fictie en werkelijkheid.”

Reserveren

Dit programma is gratis te bezoeken. Reserveer door te mailen naar: theatervandeyssel@frascatitheater.nl 

  • Duur: 60 min 
  • incl. eten en drinken. 
Onderdeel van

lezers/ acteurs Aya Bini, Koorosh Esfandiari, Nour Mardini, Sjef van Schie, Judith Schuur en Elaine Zwart