© Moon Saris

Under Construction: Zand Erover

Frascati Producties presenteert: TG Gouden Bergen
wo 8 nov ’23 en do 9 nov ’23
Een komische muzikale theatervoorstelling over verzet.
wo 8 nov ’23
en
do 9 nov ’23

Wanneer ben jij voor het laatst echt boos geweest? Wat doe je als mensen het over bepaalde onderwerpen niet meer willen hebben - maar bij jou nog hoog zitten? 

Wat geef je door en wat wil je doorbreken? Trek je je bek open bij onrecht? Of ga je liever niet dat ongemak aan, dus laat maar zitten, zand erover! Nina-Elisa Euson & Yeliz Dogan brengen een ode aan de vrouwen die vonden dat shit anders moest. Met muziek door Onur Kaletas.

  • Kies twee of meer voorstellingen binnen Under Construction en betaal €6 per ticket.

Over TG Gouden Bergen

Nina-Elisa Euson studeerde in 2020 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Nu is ze actrice, regisseur en speldocent, met altijd een maatschappelijk onderwerp als uitgangspunt. De voorstelling Gouden Bergen is de eerste voorstelling die ze schreef en regisseerde na haar afstuderen, met TG Gouden Bergen. Hierna volgde Zand Erover, waar nu bij Frascati Producties een avondvullende voorstelling van wordt gemaakt. In de afgelopen jaren is zij als actrice en theatermaker werkzaam geweest bij o.a. DOX, Stut, Het Laagland, Studio Figur, Rose Stories, Marte Boneschansker en RAAF Muziektheater.

Yeliz Dogan was drie seizoenen te zien in de jeugdserie Spangas. In het verleden speelde bij theatergroepen als Lost Project en ‘DOX’. De actrice maakte op het jonge makers festival ‘RRReuring’ haar debuut met de eigen geschreven solo voorstelling #MISLUKTINLIEFDE. Yeliz stond op de Parade met de muzikale theatervoorstelling’ Vals verlangen’.  Een productie van TG Gouden Bergen- waar Yeliz aan verbonden is- Deze zomer stond ze met 'Zand Erover' op de parade vrouwelijke verzetshelden, vergeten vrouwen of vergeving bestaat en wat daarvoor nodig is. Onlangs heeft Yeliz bij RRReuring haar nieuwe solo onderzoek getoond: JE BENT PITTIG, ‘ K GA JE ZACHT MAKEN. Ze is verkozen tot het mastertraject van Vaktor en zal haar onderzoek verder uitbreiden naar een voorstelling.  

Onur Kaletas studeerde aan Codarts richting wereldmuziek/zanger. Hij is een componist, zanger en gitarist, met grote affiniteit voor Turkse muziek. Geboren en getogen in de betoverende stad Amsterdam, omarmde hij van jongs af aan de rijke culturele en muzikale erfenis om hem heen. Hij deelde het podium met vele internationale artiesten. Zijn gitaar en stem waren de instrumenten waarmee hij verbinding maakte met het publiek en opzoek was naar de diepste zielsroerselen. Heden stort hij zich in een ambitieus project, waarin theater, film, literatuur en muziek samenkomen. 

maker en concept Nina-Elisa Euson maker Yeliz Dogan muzikant Onur Kaletas vormgeving  Pluck Venema spelcoach Denice De Muynck lichtontwerp Edvard Adalin posterbeeld  Anne Harbers met steun van Het Prins Bernhard Cultuurfonds met dank aan Stichting Mobile Arts, Inge Koks, Podium Mozaïek, CC Amstel, Fonds Podiumkunsten, Stichting Fire