Under Construction: Is een droom niet iets wat je ziel ervaart?

Frascati Producties presenteert: Houda Bibouda
vr 19 mei ’23 en za 20 mei ’23
Dichters Houda Bibouda, Benzokarim en Jörgen UNOM Gario vertrekken ieder uit een ander cultureel vocabulaire en proberen het mysterie van ons geheugen te ontrafelen door middel van taal.
vr 19 mei ’23
en
za 20 mei ’23

Is een droom niet iets wat je ziel ervaart? Kunnen onze herinneringen synchroniseren om zo een nieuwe collectieve geheugen te creëren? Kunnen wij hiermee vooruitblikken en onze geschiedenis op dit moment in de tijd verbinden? 

Drie dichters Houda Bibouda, Jörgen UNOM Gario en Benzokarim vertrekken ieder uit een ander cultureel vocabulaire en proberen de mysterie van ons geheugen te ontrafelen door middel van taal.

Under Construction

Frascati presenteert een nieuw programma waarin jonge makers bestaand werk uitdiepen of in een korte periode nieuw werk maken. Het betreft hier makers die nieuwe vormen onderzoeken, hun werk is persoonlijk en verhoudt zich tot grootstedelijke thema’s en vragen. Zij krijgen onder de vleugels van Frascati Producties de ruimte om te experimenteren en te ontwikkelen. 

Met in mei 2023 Toni Blackwell, Erwin Kiene en Houda Bibouda.

Over de makers

Houda Bibouda

Houda  Bibouda (1992) schrijft, performt, onderneemt en organiseert. Ze is conceptontwikkelaar, coach en host.

Zij schrijft onder het pseudoniem Tough and Vulnerable omdat zij kracht ziet en voelt in kwetsbaarheid. Beide thema’s komen in haar voordrachten aan bod. Haar kracht zet zij in voor sociaal-maatschappelijke zaken; zo is ze de anti-racisme-actiegroep For Our Community in Tilburg gestart en organiseert ze Safe Space events. Houda’s officiële debuut was bij Wordsplay van Wonda Collective tijdens International Woman’s Day in 2019. Tenslotte heeft zij voor het Opera Forward Festival in 2021 de zonde Jaloezie voor haar rekening genomen.

Houda nodigt uit: Jörgen UNOM Gario

Jörgen Gario, ook wel bekend als UNOM, is een Antilliaanse dichter geboren op Sint-Maarten. Hij schrijft in het Nederlands, Engels en Papiamento.

Eind 2006 nam Jörgen deel aan een spoken word workshop in Nowhere, wat daarna uitgroeide tot het landelijke dichtersnetwerk Poetry Circle Nowhere. Hij is nu één van de coaches/workshopmasters die jong talent begeleidt. 

Elk optreden van Jörgen is een ervaring. Inmiddels speelt hij ook gitaar en ukelele en heeft hij deze geïntegreerd in zijn shows. Tevens produceert hij elektronische muziek. Hij is nu meer dan tien jaar actief als dichter en trad op in binnen- en buitenland bij o.a.: Solar Festival 2013 (Roermond), Van Gogh Museum (Amsterdam), Nieuwe Kerk (Amsterdam), Oerol (Terschelling), De Parade, Kunstfestival des Arts (Brussel, België), Contacting the World Theater Festival, (Sophia Town, Zuid-Afrika) en Salon Del Mobile (Milaan, Italië).

Houda nodigt uit: Benzokarim

Benzokarim (1996) is een spoken word artiest en dichter.

Karim ontroert al nog voordat hij heeft gesproken. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. 

In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds ”Slow Writtinglab, en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Verder is hij Coach bij Poetrycircle en redacteur bij Mensen Zeggen Dingen. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border Festival, Read My World en Opera Forward Festival, is hij onlangs gedebuteerd met zijn gedichtenbundel ‘El Ghorba’.

Van en met Houda Bibouda, Jörgen UNOM Gario en Benzokarim