© Sharon Jane D

Multiversum - Onlosmakelijk verbonden

Gavin-Viano / Frascati Producties
vr 5 mei ’23 - za 13 mei ’23
Reality is what adults want, but fantasy is what they need.
vr 5 mei ’23
-
za 13 mei ’23

Wegens een complexe dubbele enkelbreuk is één van de acteurs voor een lange periode verhinderd. Daarmee is de tour van najaar 2023 helaas geannuleerd. De tourtheaters hebben inmiddels met alle kaartkopers contact opgenomen.

Vroeger toen ze klein waren, ging alles vanzelf. Zus Liane en broertje Samil spelen, kletsen, stoeien en dromen samen over wie ze worden als ze groot zijn.

De kinderen hebben een levendige fantasie en doen vaak de Kleine Zeemeermin na: Liane is altijd prins Eric en Samil moet Ariël zijn. De twee zijn onafscheidelijk. Totdat de zus van Samil, zijn grote broer wordt. Liane wordt Jeff en omarmt daarmee zijn ware identiteit. Helaas gaat vervolgens de vanzelfsprekende verbinding van de kinderen verloren.

Niet alleen broertje Samil heeft moeite met de nieuwe identiteit van grote broer Jeff. De rest van de familie en vrienden keuren het af, doordat hun waarden clashen met de essentie van wie Jeff is. Nadat Jeff zichzelf als jong-volwassene van het leven berooft, blijft Samil achter met vragen, verdriet en twijfels. Ook hij verliest zijn levenslust. Maar dan komt zijn innerlijke kind, genaamd Kleine Samil, in opstand. Kleine Samil gaat op onderzoek en in dat onderzoek vindt hij het innerlijke kind van Jeff, genaamd Kleine Jeff; het innerlijke kind van zijn overleden broer.

Multiversum (Onlosmakelijk verbonden) is een muzikale en beeldende voorstelling, over de kracht van kinderlijke fantasie en perspectief in het helen van trauma. Waar blijft de verbeeldingskracht en de open blik van het innerlijke kind wanneer je als volwassene de gebaande wegen moet bewandelen? Kunnen we kinderspel opnieuw toe-eigenen om onszelf te bevrijden?  

  • Duur: 70 min 
  • Di 9 mei in We Are Public-programma

Over Gavin-Viano

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs. In 2021 kwam hij uit met zijn eerste Frascati-productie, de trilogie Ach Mijn Wederhelft. 

In 2022 volgde Bloodscent: een gelaagde, beeldende en muzikale voorstelling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma's uit haar jeugd. Multiversum (Onlosmakelijk verbonden) is zijn derde voorstelling bij Frascati Producties. In het najaar van 2023 maakt Gavin-Viano zijn eerste voorstelling bij HNTJong.

In de pers

"Al vanaf de middelbare school heb ik transgender mensen onder mijn beste vrienden, en heb ik van dichtbij gezien door welke shit zij heen moeten, lichamelijk, sociaal én psychisch. Ik wist dat ik daar een keer iets over moest maken. Je ziet nog steeds te weinig transgender acteurs op het podium’, zegt hij over de voorstelling die 6 mei in première gaat en komend najaar langs elf theaters reist." Interview Gavin-Viano in de Volkskrant.

"Desalniettemin laat Gavin-Viano nogmaals zien waarom hij een van de grootste theatertalenten van het moment is." Theaterkrant. 

"Opnieuw toont Gavin-Viano een grote sensitiviteit voor de grillige wirwar aan emoties die loskomen bij een traumatische gebeurtenis en het helen daarvan." Het Parool. 

"De strakke vormgeving, dromerige achtergrondmuziek en doorlopende choreografie van de hoofdrolspelers, die op een vloeiende manier bewegen alsof ze zich in de ruimte bevinden, maakt Multiversum op het eerste gezicht een intrigerend stuk" de Volkskrant

regie & tekst Gavin-Viano performance Jasmin Suarez, Flip Zonne Zuijderland dramaturgie Martine Manten, Maarten van Hinte choreografie Gavin-Viano & Jasmin Suarez geluid Danny van der Lugt videokunst & lichtontwerp Wes Broersen scenografie Arinth Foekema productie Frascati Producties met steun van Fonds 21 en Fonds Podiumkunsten