© Lalo Torre

A Shadow Can See

Gavin-Viano in coproductie met Frascati Producties
wo 31 jul ’24 - do 19 sep ’24
Audiovisuele muziektheaterperformance met als hoofdfiguur de schaduw die een eigen leven wil leiden.
wo 31 jul ’24
-
do 19 sep ’24

Deze performance van de Rotterdamse Gavin-Viano draait om de schaduw als hoofdfiguur die pleit voor een zelfstandig leven. Om deze entiteit tot leven te brengen worden geabstraheerde weerspiegelingen van het toneelbeeld en Gavin-Viano gebruikt. 

Voor deze audiovisuele muziektheaterperformance werkt Gavin-Viano samen met videokunstenaar Wes Broersen, animator Viktor Adriaansens, muziekproducers Donna Lugassy, Nedda Sou, Sennes en percussievereniging Ritmo Entertainment. 

Met behulp van een Motion Capture Suit neemt de schaduw van Gavin-Viano door digitalisatie een fysieke vorm aan. In combinatie met de ritmische hartslag die live door de percussionisten wordt gespeeld, krijgt de geluidsanalyse niet alleen muzikaal maar ook visueel een voortstuwende rol. 

Op de Parade in Utrecht en Amsterdam wordt deze zomer een sneak preview van 30 minuten getoond. Vanaf september zal de volledige voorstelling van 60 minuten in de theaters te zien zijn. 

  • Gesproken taal: Engels
  • Sneak preview de Parade (30 min.)
    Utrecht: wo 31 juli t/m zo 4 augustus
    Amsterdam: vr 16 t/m di 20 augustus
  • Theater première: woensdag 18 september (60min.)

Credits

performer & schrijver Gavin-Viano percussionisten Ritmo Entertainment videokustenaar Wes Broersen animator Viktor Adriaansens geluidsman Danny van der Lugt lichtontwerper Maarten Hietbrink producers Donna Lugassy & Sennes dramaturg Martine Manten choreografie Jasmin Suarez en Renzo Pepers productieleider Jostha Delima co-producenten Theaterfestival de Parade, Frascati Producties, Feikes Huis & Wisdom Lanes met dank aan Cultuurfonds, Volkskracht, Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, SENA

Over Gavin-Viano

In de zomer van 2020 studeerde Gavin-Viano af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs.

Met zijn voorstellingen probeert hij gemeenschappen te betrekken die niet vanzelfsprekend een stem krijgen om zo het Nederlands theater toegankelijker te maken. Hij brengt dit teweeg door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak voor een anti-white-male-gaze perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waarin taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt. 

Gavin-Viano is sinds 2021 verbonden aan Frascati Producties. Met zijn eerste Frascati-productie werkte hij Ach Mijn Wederhelft uit tot een trilogie. De tweede Frascati-productie Bloodscent werd geselecteerd voor Het Nederlands Theaterfestival.