Ach mijn wederhelft

Gavin-Viano / Frascati Producties
Een theatraal onderzoek in drie delen over de seksuele revolutie van toen, nu en morgen.

Met één ticket zie je drie delen in drie zalen op één avond. Als toeschouwer kies je zelf het startpunt en zo ook het verhaal van jouw trilogie.

Jorden en Mehmet gaan trouwen. Mehmet wil een open huwelijk, maar Jorden stemt alleen toe op voorwaarde dat zij beiden PrEP gaan slikken; de preventieve vaccinatiepil tegen HIV. Een existentiële crisis breekt uit, want als PrEP doorslaggevend is voor een gezonde relatie, is die relatie dan op zichzelf wel gezond? Kan Mehmet dat weigeren? En is het wel oké dat je partner zulke eisen stelt? 

Ach Mijn Wederhelft  is een onderzoek naar de nieuwe vormen van safe seks en de stigmatisering rondom seksuele vrijheid. Over de opkomst van de anticonceptiepil en de parallellen met de hedendaagse PrEP-pil. Want wie heeft zeggenschap over het lichaam? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid? 

#1 Soulsearch

Jorden en Mehmet dagen elkaar flink uit. Biraciaal. Queer. Cute, maar onzeker as fuck. Hoe zit het met het eigenaarschap van het eigen lichaam? Kan de één de ander dwingen een PrEP-pil te nemen en zich onderdanig op te stellen? Want tja, dat doe je tenslotte in een huwelijk. En moet je deze nieuwe pil eigenlijk wel in het systeem van jouw lichaam willen hebben?   
spel Mitch Wolterink en Harun Balci muziek Joachim Henriëtta 

#2 Survival Mode 

Grootmoeder Ilène gaat de strijd aan met dokter Beendert. Hij vertikt het om PrEP te verstrekken aan haar kleinzoon Jorden. Dokter Beendert is van mening dat de GGD dit maar moet  doen. Op haar beurt vertikt Ilène het om deze afwijzing, deze ontkenning van een realiteit, te accepteren. Fundamentele denkwijzen staan lijnrecht tegenover elkaar: wie beslist er welk mens op welke manier mag (over)leven? 
spel Maureen Tauwnaar en Huib Cluistra muziek Joanna Asia Czaj 

#3 Sexual Revolution 

De drie priesteressen Loïs, Valeria en Euredice leggen hun seksuele voorkeuren open en bloot voor het publiek op de snijtafel. En als een modern orakel leveren zij kritiek en 'shade' op de seksuele revolutie van toen, nu en morgen. Sugar. Spice. And Everything Nice. 
spel Kimberley Agyarko, Dahiana Candelo en Claire Hordijk muziek Marciano Sniggy Madretsma 

Ach Mijn Wederhelft  is een theatraal onderzoek in drie delen. Elk deel staat op zichzelf, maar samen vertellen ze hetzelfde verhaal vanuit een ander perspectief. De drie delen gaan samen op 3 oktober 2021 in première in Frascati.

In de pers

"Boeiend theaterdrieluik over moderne seksuele mores" Lees hier de recensie in NRC

"De regisseur overdondert het publiek met ideeën en dilemma’s en schept met een happening-achtige sfeer ruimte om erover in gesprek te gaan." NRC over Ach Mijn Wederhelft

regie & tekst Gavin-Viano spel Kimberley Agyarko, Harun Balci, Dahiana Candelo, Huib Cluistra, Claire Hordijk, Maureen Tauwnaar, Mitch Wolterink scenografie Arinth Foekema campagnebeeld Daan Brand dramaturgie Nuno Blijboom muziek Marciano Sniggy Madretsma, Joanna Asia Czaj en Joachim Henriëtta schrijf coach Jenny Mijnhijmer & Berthe Spoelstra lichtontwerp en techniek Sjaak Zegwaard productie Frascati Producties & Wisdom Lanes co-productie VIA ZUID