't Showtje

Emma van den Elshout & Just van Bommel / Performance opleiding, Toneelacademie Maastricht
Sun 26 Jun ’22 18:00
Sun 26 Jun ’22
18:00
  • Sun 26 Jun ’22
    18:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 3

In een overvol afstudeerjaar vonden Emma van den Elshout en Just van Bommel toch nog twee weken om met elkaar ‘Het Showtje’ te maken. Dat resulteerde in een tekstperformance die gaat over alle dingen waar je 's nachts wakker van kan liggen:  

van kleine verwonderingen over hoe je een elektrische fiets met een telefoon van het slot haalt, 
en wat je dan doet als die telefoon leeg is,  
waar, na een grote ramp, al dat puin eigenlijk heen gaat 
(bijvoorbeeld hele gebouwen, dat kan je niet gewoon bij de plaatselijke stort neergooien, toch?) 
Over eenzaamheid, waar we hierna heen gaan, en of dat misschien lijkt op in een floating bad liggen met het licht uit. 

 

“Als je dood ben slaap je stil. 

Weet je wat ik weten wil? 

Als je dood bent, droom je dan?

En waar droom je van?” 

  • Duur: 40 min
Part of
Eindspel

Over de makers

Emma van den Elshout is een jonge theatermaker die dit jaar afstudeert aan de Toneelacademie van Maastricht. Emma werkt graag vanuit beweging, het onderzoek en beeldend theater. In haar laatste jaar maakte ze samen met Noah Janssen, als co-regie, een beeldende opera naar aanleiding van Blauwbaardsburcht van Bela Bartok. Emma zoekt in haar werk graag naar een beeldtaal, lichte filosofie en probeert vrouwen die lange tijd in de schaduw hebben gestaan een plaats te geven op het toneel. 

Just van Bommel (1999) studeert in 2022 af aan de Performance Opleiding in Maastricht. “Hoe mega sullig we met de liefde omgaan en hoe we angstvallig de dood op afstand proberen te houden, zijn mijn lievelingsonderwerpen.”  
Zijn werk komt sowieso vaak voort uit een ergernis maar ook fascinatie voor gevestigde normen. Waarom we de dingen doen, zoals we ze doen.  
 
In diens afstudeerjaar maakte ze ONE FROM THE HEART voor  Jonge Harten Theaterfestival en samen met Laila Claessen en Lieke van der Vegt werkt Just aan THE MIDNIGHT SPECIAL voor Boslab van het Amsterdamse Bostheater.  
 
“Ik maak graag overdramatische, vaak mega persoonlijke maar ook mega gestileerde showtjes, die graag spectaculairder hadden willen zijn.”  

tekst & regie Emma van den Elshout tekst & spel Just van Bommel met teksten van Suzanne Grotenhuis en Harry Bannink