© Miek Uittenhout

Ik stond in een kutvoorstelling, maar mijn haar zat wel heel goed

Mevrouw Ogterop / Lotte Dunselman en Magne van den Berg
Fri 15 Apr ’22 - Wed 25 May ’22
Een confronterende en tragikomische voorstelling waarin drie actrices in een scherpe dialoog hun eigen rol bezien.
Fri 15 Apr ’22
-
Wed 25 May ’22

Een theatertekst van Magne van den Berg voor twee of drie actrices van de kleine zaal die af en toe ook in de grote zaal staan.

Met Lotte Dunselman, Alejandra Theus en Marjolein Ley

Ik mag toch ook wel eens wat zeggen 
Het zijn toch niet alleen de schrijver, de regisseur, de dramaturg en de zakelijk leider die wat mogen zeggen 
De actrices, mogen die niets zeggen? 
 
Ze zijn 42 jaar, actrice en hebben menig theater en schouwburg bespeeld. Die prachtige zalen, de heerlijke achtertonelen, de achteringangen en artiestenfoyers, ze hebben ze allemaal gezien. Nu zitten ze in een wachtkamer, de schrijver zegt kleedkamer, maar dat is ook een soort van wachtkamer natuurlijk, je wacht en je wacht terwijl er op je wordt gewacht.  
 
Ze hebben tekst, zijn geregisseerd, geschminkt en gekapt, dragen een kostuum en willen zich uitspreken. Het theater lijkt daarvoor de perfecte plek. Daar kan en mag immers álles gezegd worden. Het toneel is een vrijplaats om dat te zeggen wat je in het normale leven niet kunt zeggen, dat zegt de regisseur ook. Maar wat hebben ze eigenlijk te zeggen, deze actrices van de kleine zaal die af en toe ook in de grote zaal staan? 
 
‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed’ is een ode aan de actrice. Een confronterende en tragikomische voorstelling waarin drie actrices in een scherpe dialoog hun eigen rol bezien. Ze gaan in verzet tegen het systeem waarin ze gevangen zitten. Of waarin ze zichzelf gevangen houden. Lukt het om er aan te ontsnappen? Hun machteloosheid is zowel schrijnend als geestig.  

Wanneer kunnen wij gaan slapen 
We zijn aan het werk
Kutwerk
Kutwerk maar prachtig werk
Weet je waar ik echt bang voor ben? 
Dat ik dit altijd zo moet blijven leven 

Duur: 70 minuten

Let op: de starttijd voor de voorstellingen van 24 & 25 mei is een half uur later. Alle kaartkopers worden hier persoonlijk over bericht. 

tekst Magne van den Berg regie Lies van de Wiel eindregie Mara van Vlijmen en Alejandra Theus, Marjolein Ley en Lotte Dunselman spel Lotte Dunselman, Marjolein Ley, Alejandra Theus dramaturgie Janine Brogt kostuums Freja Roelofs ontwerp Mats Boswijk techniek Bas Kasten productie en nagesprek Isil Vos publiciteit Mirte Droogers in coproductie met Schouwburg Ogterop. mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, Provincie Drenthe, Fonds21 en Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe met dank aan Loek Buys, Dorien van de Laak en alle medewerkers van Schouwburg Ogterop.