© Lucy de Nooij

Herdenk en vier Keti Koti in Frascati

Rondom Keti Koti organiseert Frascati een driedaags programma met de voorstelling Ik wil wit zijn, de avond Wortelen voor morgen en in samenwerking met KIP Republic en de Brakke Grond worden op zondag 30 juni Heri Heri maaltijden uitgedeeld op het Nesplein. Herdenk en vier met ons mee.

 

In het kader van Theater voor Keti Koti worden door heel Nederland op verschillende podia verhalen van theatermakers verteld die reflecteren op de geschiedenis van de slavernij en de weerslag daarvan in onze samenleving van vandaag. Om bewustwording te creëren over ons slavernijverleden en zo de betekenis van de landelijke herdenking te verdiepen en de bekendheid te vergroten. 

Vrijdag 28 juni
20:00 -21:00   Ik wil wit zijn | Frascati 2

Aan de hand van een hele hoop vragen onderzoekt Femi van Elshuis in deze solovoorsteling met storytelling en spoken word wat haar ‘zwart zijn’ betekent. 

Zaterdag 29 juni
20:00 -21:00   Wortelen voor morgen | Frascati 2

Tijdens deze avond, gemodereerd door Onias Landveld, staat de vraag ‘Wat hebben we nodig om ons in de toekomst hier thuis te voelen?’ centraal. Met bijdragen van OTION, José Montoya, Myra Fanta en Joanne Purperhart van Luku Xam en Femi van Elshuis.

Zondag 30 juni
12:00 – 16:00   Free Heri Heri For All | Nesplein

In samenwerking met de Brakke Grond, verzorgen we Heri Heri maaltijden van KIP Republic op het Nesplein.