© Lucy de Nooij

Theater voor Keti Koti

Herdenk en vier Keti Koti in Frascati

In het kader van Theater voor Keti Koti worden door heel Nederland op verschillende podia verhalen van theatermakers verteld die reflecteren op de geschiedenis van de slavernij en de weerslag daarvan in onze samenleving van vandaag. Om bewustwording te creëren over ons slavernijverleden en zo de betekenis van de landelijke herdenking te verdiepen en de bekendheid te vergroten. 

Tijdens de vierde editie van Theater voor Keti Koti programmeert Frascati de voorstelingen Ik wil wit zijn en Wortelen voor morgen. In samenwerking met de Brakke Grond worden op zondag 30 juni Free Heri Heri for All maaltijden van KIP Republic uitgedeeld op het Nesplein (voor de Brakke Grond).

Vrijdag 28 juni

20:00 -21:00   Ik wil wit zijn | Frascati 2

Aan de hand van een hele hoop vragen onderzoekt Femi van Elshuis in deze solovoorsteling met storytelling en spoken word wat haar ‘zwart zijn’ betekent. 

Zaterdag 29 juni

20:00 -21:00   Wortelen voor morgen | Frascati 2

Tijdens deze avond, gemodereerd door Onias Landveld, staat de vraag ‘Wat hebben we nodig om ons in de toekomst hier thuis te voelen?’ centraal. Met bijdragen van OTION, José Montoya, Myra Fanta en Joanne Purperhart van Luku Xam en Femi van Elshuis.

Zondag 30 juni

12:00 – 16:00   Free Heri Heri For All | Nesplein

In samenwerking met de Brakke Grond, verzorgen we dit jaar Free Heri Heri for All-maaltijden van KIP Republic op het Nesplein.